Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Nomineret til Årets Sustainability Håb: Tenna Skov Thorsted, Carlsberg

Mød Tenna Skov Thorsted, Sustainability Manager for Carlsberg Danmark.

Sustain Awards 2020 afholdes for første gang d. 8. oktober, hvor vi blandt andet skal finde vinderen af Årets Sustainability Håb.

Indtil da vil vi løbende bringe Q&As med de nominerede her på Sustain Report – for hvad arbejder de med, hvad driver dem i en bæredygtig retning, og hvad drømmer de om? Du kan stadig nå at nominere et sustainability håb i din virksomhed. Læs mere her.

Den første Q&A vi bringer er med Tenna Skov Thorsted. Hun er 26 år, og arbejder som Sustainability Manager for Carlsberg Denmark.

Hun er blandt andet nomineret, fordi driver konkrete og forpligtigende partnersamarbejder. Læs hele teksten til indstillingen til slut i artiklen.

Jeg er drevet af et formål, som jeg kan spejle mig i

Q&A med Tenna Skov Thorsted
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Vi har en ambitiøs global bæredygtighedsplan i Carlsberg, der hedder Together Towards Zero. Vi sigter bl.a. mod nul CO2 udledning og nul vandspild på alle vores bryggerier globalt, samt fremme af et mere ansvarligt forbrug af vores produkter og nul ulykker på arbejdspladsen. Bæredygtighedsplanen er integreret i vores overordnede syvårs strategi og i høj grad drevet af ledelsen, hvilket er en kæmpe hjælp i hverdagen for os, der arbejder aktivt med planen.

– Jeg har ansvaret for at drive indsatsen i Carlsberg Danmark, hvor vi spiller en vigtig rolle i forhold til at gå forrest og bidrage til, at vi kommer i mål globalt. Ud over at levere konkrete resultater på målene og forankre bæredygtighed i vores beslutningsprocesser, arbejder jeg med at sikre værdiskabelse for forretningen – vores kolleger, partnere, kunder og samfundet.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Jeg er drevet af et formål, som jeg kan spejle mig i. Carlsbergs formål om at give tilbage til samfundet gennem Carlsbergfondene, bruge videnskaben til at skabe bedre øl og brygge for en bedre fremtid ved hjælp af en ambitiøs bæredygtighedsplan er virkelig spændende at arbejde med, når man er en aktiv medaktør. Det er fagligt enormt spændende at arbejde med, hvordan man kan drive forretning på en bæredygtig måde i kombination med det kommercielle perspektiv.

– Jeg drives særligt af den energi der opstår, og de resultater der opnås igennem samarbejder, uanset om det er på tværs af værdikæden med nogle af Carlsbergs mange ildsjæle eller med eksterne partnere og kunder. Jeg sætter stor pris på den daglige vekselvirkning mellem at lægge strategiske planer og handle på praktiske initiativer som grundlag for samarbejder.

– På det personlige plan er det yderst tilfredsstillende at arbejde i en virksomhed, som vægter bæredygtighed højt og som lykkes med at tage ansvar og gå forrest i mange sammenhænge.

Jeg sigter efter, at bæredygtighed bliver mere end blot en funktion, men kan inspirere til grøn tænkning

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Kort sagt ønsker jeg at drive meningsfuld bæredygtighed til gavn for forretningen, vores kunder og for samfundet. Jeg håber at lykkes med at skabe engagement internt og eksternt, så bæredygtighed forbliver et aktiv gennem hele værdikæden og får gennemslagskraft og synlighed hos alle relevante interessenter. Jeg sigter efter, at bæredygtighed bliver mere end blot en funktion, men kan inspirere til grøn tænkning i en bredere og mere naturlig retning.

– På lidt længere sigt ønsker jeg at skabe synlighed omkring betydningen af bæredygtighed, både som en mulighed for at bevare og udvide eksisterende virksomheder, men også som en oplagt mulighed for at skabe nye virksomheder med grønne profiler, der kan være med til at løse nogle af verdens udfordringer.

Carlsbergs indstilling af Tenna Skov Thorsted
I 2017 lancerede Carlsberg Gruppen en ambitiøs global strategi for bæredygtighed. Together Towards Zero, som blandt andet sigter mod NUL CO2 udledning og NUL vandspild på alle vores bryggerier globalt, samt fremme af et mere ansvarligt forbrug af vores produkter og sikkerhed på arbejdspladsen. I Carlsberg Danmark spiller vi en vigtig rolle i forhold til at gå forrest og bidrage til at vi kommer i mål.

Tenna Skov Thorsted har med stor dygtighed og engagement sat sig i spidsen for den dagsorden. Opgaven handler om at drive indsatsen for at levere konkrete og målbare resultater, men i lige så høj grad om, at skabe reel værdi for forretningen – vores kolleger, partnere, kunder og samfundet.

Tenna har på kort tid formået at sikre et stærkt samarbejde på tværs af værdikæden og skabt konsensus i ledelsen og blandt interne interessenter i forhold til en fokuseret dagsorden på bæredygtighed. Og hun har på imponerende vis oversat strategiske initiativer til praktisk handling som danner grundlag for samarbejder med eksterne partnere og kunder.

Som den eneste der, i en resultatorienteret organisation, arbejder på fuld tid med bæredygtighed er henvendelserne mange. Her træder hun gerne til med sparring og svar på spørgsmål, og navigerer ubesværet fra strategi til konkret implementering af projekter. Hun håndterer henvendelser fra kolleger og kunder, der forventer svar på spørgsmål, så hun skal løbende prioritere mellem mange spændende leverancer af forskellig art.

Konkrete resultater tæller blandt andet:

  • Bæredygtighed som en af de prioriterede strategiske initiativer i Carlsberg Danmark
  • Bæredygtighed på dagsordenen i dialogen med vores kunder
  • Drive konkrete og forpligtigende partnersamarbejder

Vi tror og håber, at Tenna kan komme i betragtning som Årets Sustainability Håb. Her, har I en sand ildsjæl, der drives af meningsfuld bæredygtighed til gavn for Carlsberg Danmark, vores kunder og for samfundet.

 

Har I stadig ikke nået at indstille jeres kandidat?
Hvis I har en medarbejder, som er under 35 år, og som fortjener at blive ‘Årets Sustainability Håb’, skal I blot lave en indstilling på 100-300 ord, hvor I fortæller, hvad kandidaten arbejder med i forhold til sustainability – og selvfølgelig hvorfor de fortjener en pris.

Vi har desuden brug for kandidatens:
Navn, alder, titel og email. 

Det hele skal sendes til tine@sustainreport.dk senest d. 31. august.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.