Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

“Nu bliver sustainability kernen i forretningen”

Coronakrisen vil accelerere virksomhedernes bæredygtighedsstrategier, mener Ann Rosenberg.

– Før coronapandemien var jeg ikke sikker på, at vi ville nå verdensmålene i 2030, men det er jeg overbevist om nu.

Så optimistisk er budskabet fra Ann Rosenberg, SVP for FN Partnerskaber i SAP, som normalt arbejder fra sit kontor i New York, men pt er i Danmark.

– Jeg nåede akkurat ud af New York før grænsen lukkede, det er jeg meget taknemmelig for, siger Ann Rosenberg.

Når det gælder debatten om, hvorvidt sustainability mister eller vinder i betydning under og efter coronakrisen med alle dens økonomiske konsekvenser, er hun ikke i tvivl.

– Det er mærkeligt at tale om corona på en positiv måde, men der er gode ting ved det, der sker nu. Det giver os et andet værdisæt og forståelse af, hvilken rolle vi har i verden. Jeg tror, at det vil betyde, at sustainability bliver kernen i virksomhederne endnu hurtigere, end et ellers var sket. Det er også tydeligt, at de virksomheder, der klarer sig bedst igennem krisen, har en stærk sustainability-strategi, siger Ann Rosenberg.

Nogle virksomheder har fået meget dårlig omtale under coronakrisen, og det er også fair

Konferencer afløst af purpose-platform
Det er det store fokus på virksomheder, som udviser samfundsansvar under krisen et eksempel på, mener hun. Samtidig har vi både som virksomheder og som mennesker for alvor forstået, at vi er en del af- og påvirket af globale systemer.

– Nogle virksomheder har fået meget dårlig omtale under coronakrisen, og det er også fair. Det nytter ikke noget, at man som virksomhed kun tænker på økonomien. Corona er noget, vi alle går igennem, og selvom din virksomhed mister penge, har du et ansvar over for dine medarbejdere og over for samfundet, tilføjer hun.

Ann Rosenbergs normale sustainability-aktiviteter byder på et væld af foredrag på alt fra konferencen South by South West til TED Talks. Alt sammen aflyst på grund af corona.

I stedet har hun søsat en platform med live webinarer, som også kan findes on demand, hvor diverse eksperter diskuterer verden efter COVID-19.

Man kan psykisk gå ned, hvis man kun fokuserer på de negative historier

Den fase, må vi nemlig ikke glemme, siger Ann Rosenberg. Og ud over den rent strategiske interesse i at holde gryden i kog under sustainability, mener hun også, at det er vigtigt at sætte fokus på de nyttige læringer, vi får af coronakrisen.

– Man kan psykisk gå ned, hvis man kun fokuserer på de negative historier. Derfor har vi blandt andet et tema om ‘the future of responsible businesses’, hvor virksomhedsledere fortæller om, hvad de gør i 20 sessioner, som både vores partnere, kunder og thought leaders deltager i.

– Det der kendetegner ansvarlige virksomheder, som Novo Nordisk og Unilever, er, at de tager hånd om deres medarbejdere, om deres bredere community, at de omlægger produktionen til værnemidler og giver donationer. Det har de gjort fra begyndelsen af krisen og skiller sig derfor virkelig ud. Det er enormt interessant at følge, hvordan de orkestrerer krisen i forskellige markeder, som er i forskellige faser af corona-pandemien. Men vi bliver nødt til at sikre, at alle virksomheder bliver ansvarlige og sustainable.

Vi lærer, at vi kan gøre mange ting digitalt

Corona-krisen sætter fokus på vores personlige formål
Ud over netop Responsible Business, dækker platformen fire andre områder; Health & Wellbeing, The World After COVID-19, Everyday Heroes og Work From Home/Lifestyle.

Platformen er i sig selv et eksempel på, hvad coronakrisen kommer til at betyde for SAP.

– Vi lærer, at vi kan gøre mange ting digitalt. Selv store begivenheder som Global Citizen, samlede musikere fra hele verden sidste lørdag

Men hvorfor sætter en softwarevirksomhed som SAP fokus på sundhed og velvære på den nye platform?

– Der er ved at ske en bevægelse mod mere spiritualitet, fordi vi hver som individer skal klare os psykisk gennem krisen. Vi er også blevet bevidste om, at vi kun er her på jorden et splitsekund, og at vores hverdag kan ændre sig med et slag. Det vil også være med til at få sustainability højere op på dagsordenen og øge vores samfundsansvar, siger Ann Rosenberg.

Grundlæggende tror jeg derfor, at der er to vigtige læringer af corona-krisen

Hun peger også på den fornyede respekt for grupper i samfundet, som ikke normalt er lige så meget i fokus fra medarbejdere i supermarkederne til plejehjemsansatte og sygeplejersker og læger.

– Grundlæggende tror jeg derfor, at der er to vigtige læringer af corona-krisen. Den ene er en forståelse af, hvor vigtige public-private partnerskaber er, siger Ann Rosenberg med henvisning til, at nogle virksomheder både er afhængige af statsstøtte og offentlige investeringer, men også bidrager til samfundet ved at producere værnemidler, fastholde medarbejdere med mere.

– Den anden læring vi får af krisen er en øget respekt for de mennesker, som holder hjulene i gang lige nu. De sørger for, at vi kommer ud på den anden side. Og måske vil det føre til at flere vil spørge sig selv: hvad er formålet med mit liv?

Alle sessioner kan ses på SAP’s Purpose Network Live her

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.