Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Ny alliance og cirkulær baseline udfordrer Danmarks rovdrift på kloden

Vi runder Country Overshoot Day i Danmark og har dermed rippet jorden for ressourcer, hvis alle levede som os. DI sætter ind med ny alliance og rapportering for cirkulær økonomi.

DI kalder på et større fokus i civilsamfundet, blandt virksomheder og fra politisk hold på dansk forbrug og cirkulære løsninger. Foto: iStock/Boy Wirat.

Den. 28 marts er en milepæl for Danmarks rovdrift på klodens naturressourcer - og det er en lussing med en påmindelse om vores ansvar for verdens biodiversitets-, fødevare-, og klimakrise.

Vi rammer den slags dag i kalenderen, som aldrig burde komme: Den såkaldte Country Overshoot Day i Danmark.

Hvis alle levede som i Danmark, ville vi allerede i udgangen af marts med andre ord have rippet jorden for alle de ressourcer, jorden kan genskabe på et år. Det er på trods af, at vi kun er knap en fjerdel inde i året. Ifølge DI svarer det til, at verden skulle bruge fire jordkloder til at dække vores forbrug.

Derfor DI sætter foden i jorden med en ny alliance, der skal udvikle en baseline for cirkulær omstilling i Danmark, en såkaldt Circularity Gap Report. Alliancen består af DI, Industriens Fond, IDA, Danish Design Center, TI, DTU og LDC.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: