Kristian Fribo, som tidligere har været Senior Sourcing manager i Stark Group bliver byggekædens nye bæredygtighedschef. Han har desuden allerede været ansvarlig for byggemarkedskædens Svanemærke-, FSC- og PEFC-certificeringer af produkter til de nordiske markeder.
Nu bliver opgaven at løfte niveauet af bæredygtighed inden for alle produktkategorier samt styrke kædens rådgivning om bæredygtighed. Det sker for at efterkomme efterspørgslen på bæredygtige byggematerialer fra kunderne, oplyser Stark, som i regnskabsåret 2018/2019, der løb til udgangen af juli, landede en omsætning på 17,2 mia. kr. Overskuddet på driften steg med 17 procent til knap 900 mio. kr. Ud over Danmark er kæden til stede i bl.a. Sverige, Norge, Tyskland og Finland.
– Jeg har arbejdet indgående med det her område de seneste 15 år, og jeg glæder mig rigtigt meget til at bruge al min arbejdstid på at løfte Starks ekspertise yderligere inden for bæredygtighed. Vi kigger ind i et marked, hvor efterspørgslen på for eksempel DGNB og Svanemærke-projekter er stigende fra arkitekter og bygherrer, sigerKristian Friborg i en pressemeddelelse og tilføjer:
– Samtidig skal vi klæde håndværkerne, der faktisk udfører opgaverne, endnu bedre på til denne vigtige opgave. Præcis her er det helt oplagt at sætte ind, og den udfordring glæder jeg mig til at tage op.
I en undersøgelse offentliggjort 26. oktober blandt 1.936 håndværkere svarer 58,5 pct., at de anser det som en stor fordel for samfundet, miljøet og klimaet, hvis bæredygtigt byggeri vinder frem. Det er dog en lille tilbagegang i forhold til 2019, hvor tallet var 62,5 pct.
Stark er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer og har i Nordeuropa 10.000 medarbejdere, der arbejder i flere end 400 afdelinger i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Finland.
“Træmand” skal fremme mere bæredygtigt byggeri
Kristian Fribo er uddannet skovingeniør og har tidligere været med til opbygge et indkøbsnetværk af certificerede skove og savværker i Østeuropa.
Han sidder desuden i bestyrelsen for FSC Danmark, der arbejder for at fremme bæredygtig skovdrift og har bred opbakning fra internationale organisationer som WWF og Verdens Skove.
– I mit arbejde har jeg altid beskæftiget mig med bæredygtighed. Det er et område, jeg virkelig brænder for, og jeg er utrolig glad for nu at kunne bringe mine erfaringer endnu mere i spil i Stark. Jeg vil bl.a. arbejde for at sikre en bedre implementering af bæredygtige produkter og viden i organisationen, så vi styrker vores rådgivning af kunderne. At gøre det nemmere for håndværkere og bygherrer at bygge bæredygtigt, er en effektiv og hurtig måde at opnå resultater på, siger Kristian Fribo i meddelelsen.
Head of Sustainability Louise Askær-Hune med ansvar for bæredygtighed i hele Stark Group glæder sig over , at bæredygtighedsarbejdet i Stark Danmark styrkes med den nyoprettede stilling som bæredygtighedschef.
– Der er tale om en markant oprustning inden for bæredygtighed i vores del af branchen. Vi favner bredt i bæredygtighedsteamet. Det sikrer integreret bæredygtighed gennem hele værdikæden, fra materialerne produceres til vores kunders byggerier står færdige, og gerne videre derfra for at sikre, at materialerne efterfølgende kan genanvendes, siger hun i meddelelsen.
Stark Group meddelte 9. oktober i år, at virksomheden som den første forhandler og distributør af byggematerialer i Danmark, har tilsluttet sig FN’s Global Compact, det globale bæredygtighedsinitiativ for virksomheder. Det betyder blandt andet, at Stark Group årligt skal rapportere på frem- og tilbagegang i forhold til Global Compacts ti principper samt verdensmålene, skriver Wood-supply.dk.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
