Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Ny dansk alliance samler store som små aktører i kampen mod kaffeindustriens sorte aftryk

Kaffe er den anden mest handlede vare i verden, men produktionen truer både fremtidens forbrug, miljø, klima og arbejdsvilkår. Derfor vil en ny dansk alliance for ansvarlig kaffe hos Etisk Handel Danmark arbejde for at sikre en mere bæredygtig kaffeindustri.

Dansk Alliance for Ansvarlig Kaffe samler relevante danske aktører i et forpligtende samarbejde om at forandre kaffebranchen. Foto: iStock/DINphotogallery.

Det sorte guld, kaffen. Hvad enten det er kantinekaffen eller den mørkristede bønne i espressoen på caféen, så bliver den hældt ned i stride strømme herhjemme. Det bliver ligefrem til fire kopper af koffeinholdige drik om dagen herhjemme.

Men det kan vi risikere er slut i 2045, hvis den nuværende udvikling i kaffeindustrien fortsætter. Hvis vi kigger udover vores egen næsetip og tørst, truer industrien nemlig med store sociale og miljømæssige konsekvenser for biodiversitet, CO2-påvirkning og arbejdsvilkår.

Det slår Etisk Handel fast og samler danske aktører i en ny forpligtende alliance, "Dansk Alliance for Ansvarlig Kaffe".

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: