Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Ny kritik af klimakreditter: Over 90 procent er uden effekt på klimaet

GREENWASHING: Med afsæt i flere forskningsartikler har The Guardian og andre medier sat projekter fra Verra under lup. Hovedparten af deres klimakreditter er uden effekt, lyder konklusionen.

Skovprojekter, som sælger klimakreditter, har alt for ofte kun ringe effekt. Og der er eksempler på overgreb mod lokalbefolkning og oprindelige folk, lyder kritikken i The Guardian. (Foto er ikke relateret til konkrete projekter) Foto: iStock/Farhan Nashrullah

Over 90 procent af de projekter for skovbevaring, som er solgt som klimakreditter, har ikke givet de påståede klimagevinster. Sådan lyder overskriften i den britiske avis The Guardian, der med afsæt i forskning fra Cambridge University og flere andre forskningsartikler har gennemgået en lang række projekter, som organisationen Verra, står bag.

The Guardians afdækning er lavet i samarbejde med tyske Die Zeit og det undersøgende medie Source Material.

Verra står bag det såkaldte VCS (Verified Carbon Standard). Blandt kunderne som har klimakompenseret med VCS-projekter, finder man ifølge The Guardian globale virksomheder som Disney, Gucci, Shell og bandet Pearl Jam.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: