Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Nyt mærke med farvekoder skal fortælle forbrugere om klimaaftryk fra kød, grønt, ris og gryn

Anbefalinger og et bud på Danmarks kommende klimamærke til fødevarer er nu overrakt til fødevareminister Jacob Jensen. Farveskala skal guide forbrugere til klimavenlige valg og motivere virksomheder.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen fik overrakt anbefalinger til et kommende klimamærkat. Foto: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Nøglehullet, fuldkornsmærket og det røde ØKO-mærke stritter fra havregrynspakkerne i morgenmadsafdelingen, mens kyllingebrystet i køledisken kan prale med Bedre Dyrevelfærd, når du slentrer gennem Føtex' gange på Fisketorvet torsdag formiddag. 

Vi når mejeriafdelingen, hvor fødevareministeriet har linet op til en varm velkomst til et nyt et farverigt mærke til flokken: Klimamærket.

Her modtager fødevarerminister Jacob Jensen (V) anbefalingerne til, hvordan Danmarks kommende klimamærke skal se ud, og hvilken data og metode, som skal danne grundlaget for et af verdens første klimamærker.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: