Bæredygtighed er i kernen af Haldor Topsøes nye 2024-vision, som skal gøre virksomheden til en global leder inden for blandt andet produktionen af grønne brændsler, katalyse og indfangning af CO2. Den skal desuden øge hæve omsætningen fra grønne løsninger fra 5 pct. i dag til 30 pct. om fire år, hvilket en ny CFO også skal være med til at få til at ske.
Med den nye strategiske retning for virksomheden rykker sustainability-teamet ind i kernen af virksomhedens strategi og innovation. Den udvikling skal Louise Bjerregård Nielsen stå i spidsen for. Her svarer hun på tre hurtige spørgsmål.
Hvad er det nye i din nye rolle versus den du hidtil har haft?
– Jeg er blevet ansvarlig for at lede, koordinere og sætte retning for sustainability indsatsen på tværs af virksomheden. I min tidligere rolle som projektansvarlig i Corporate Compliance & Sustainability var mit fokus at integrere miljømæssige, samfundsmæssige og ledelsesmæssige temaer i vores daglige arbejde og skabe en strategisk ramme for Topsøes arbejde med bæredygtighed.
Hvad er baggrunden for det nye sustainability team, og hvor i organisationen er det forankret?
– I september lancerede vi vores nye ambitiøse vision hvor bæredygtighed er helt centralt: Vi vil i 2024 være anerkendt som den globale leder inden for teknologier, der reducerer eller helt eliminerer CO2 udledninger fra brændstoffer og kemikalier. Med et større strategisk fokus på bæredygtighed, er det naturligt at sustainability nu forankres i enheden Strategy & Innovation.
– Det nye sustainability team skal i højere grad understøtte de kommercielle mål for vores produkter og løsninger blandt andet i form af data. Vi forstærker også indsatsen omkring integreringen af bæredygtighed i interne processer og arbejder fortsat for at minimere vores eget aftryk men med et øget ambitionsniveau.
I kommer til at få brug for nye kollegaer, nævner du – kan du løfte sløret for, hvilke profiler I får brug for, og hvor stor afdelingen kommer til at være?
– Vi leder efter to nye kolleger til vores team. Personer, der har erfaring med Life Cycle Assessment analyser, udvikling og implementering af klimastrategi og klimarapportering, gerne inden for energisektoren eller den kemiske industri.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
