Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Nyt sustainability team skal fremme grøn vision i Haldor Topsøe

Nyt sustainability-team i Haldor Topsøe rykker til en ny enhed.

Bæredygtighed er i kernen af Haldor Topsøes nye 2024-vision, som skal gøre virksomheden til en global leder inden for blandt andet produktionen af grønne brændsler, katalyse og indfangning af CO2. Den skal desuden øge hæve omsætningen fra grønne løsninger fra 5 pct. i dag til 30 pct. om fire år, hvilket en ny CFO også skal være med til at få til at ske.

Med den nye strategiske retning for virksomheden rykker sustainability-teamet ind i kernen af virksomhedens strategi og innovation. Den udvikling skal Louise Bjerregård Nielsen stå i spidsen for. Her svarer hun på tre hurtige spørgsmål.

Hvad er det nye i din nye rolle versus den du hidtil har haft?

– Jeg er blevet ansvarlig for at lede, koordinere og sætte retning for sustainability indsatsen på tværs af virksomheden. I min tidligere rolle som projektansvarlig i Corporate Compliance & Sustainability var mit fokus at integrere miljømæssige, samfundsmæssige og ledelsesmæssige temaer i vores daglige arbejde og skabe en strategisk ramme for Topsøes arbejde med bæredygtighed.

Hvad er baggrunden for det nye sustainability team, og hvor i organisationen er det forankret?

– I september lancerede vi vores nye ambitiøse vision hvor bæredygtighed er helt centralt: Vi vil i 2024 være anerkendt som den globale leder inden for teknologier, der reducerer eller helt eliminerer CO2 udledninger fra brændstoffer og kemikalier. Med et større strategisk fokus på bæredygtighed, er det naturligt at sustainability nu forankres i enheden Strategy & Innovation.

– Det nye sustainability team skal i højere grad understøtte de kommercielle mål for vores produkter og løsninger blandt andet i form af data. Vi forstærker også indsatsen omkring integreringen af bæredygtighed i interne processer og arbejder fortsat for at minimere vores eget aftryk men med et øget ambitionsniveau.

I kommer til at få brug for nye kollegaer, nævner du – kan du løfte sløret for, hvilke profiler I får brug for, og hvor stor afdelingen kommer til at være?

– Vi leder efter to nye kolleger til vores team. Personer, der har erfaring med Life Cycle Assessment analyser, udvikling og implementering af klimastrategi og klimarapportering, gerne inden for energisektoren eller den kemiske industri.

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.