Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Ørsted sætter grøn rekord i nyt regnskab

Ikke kun de økonomiske resultater af Ørsteds første kvartal i 2020 stikker positivt ud.

Den grønne andel af Ørsteds el- og varmeproduktion steg med ti procentpoint fra 80 pct. til 90 pct. i det seneste kvartal sammenlignet med samme kvartal året før, hvilket er en rekord. Det skriver Ørsted i sin ESG-rapport for 1. kvartal.

Det skyldes høje vindhastigheder i første kvartal, mindre efterspørgsel på thermal energy generation på grund af det varme og våde vejr samt øgede mængder bæredygtig biomasse frem for kul.

Den blev onsdag offentliggjort samtidig med kvartalsrapporten for 1. kvartal, som viste at driftsresultat (EBITDA) udgjorde 6,8 mia. kr. Det svarer til en stigning på 33 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Udledninger af drivhusgasser + reduktioner i scope 1 og 2 men stigninger i scope 3 på grund af et øget salg af naturgas.

 

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.