Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Ørsted sætter grøn rekord i nyt regnskab

Ikke kun de økonomiske resultater af Ørsteds første kvartal i 2020 stikker positivt ud.

Den grønne andel af Ørsteds el- og varmeproduktion steg med ti procentpoint fra 80 pct. til 90 pct. i det seneste kvartal sammenlignet med samme kvartal året før, hvilket er en rekord. Det skriver Ørsted i sin ESG-rapport for 1. kvartal.

Det skyldes høje vindhastigheder i første kvartal, mindre efterspørgsel på thermal energy generation på grund af det varme og våde vejr samt øgede mængder bæredygtig biomasse frem for kul.

Den blev onsdag offentliggjort samtidig med kvartalsrapporten for 1. kvartal, som viste at driftsresultat (EBITDA) udgjorde 6,8 mia. kr. Det svarer til en stigning på 33 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Udledninger af drivhusgasser + reduktioner i scope 1 og 2 men stigninger i scope 3 på grund af et øget salg af naturgas.

 

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.