Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Podcast: Affaldsfri jul med Gittemarie Johansen

Julen er over os lige om lidt, og her i sidste øjeblik kan du få en masse gode tips til både den bæredygtige og affaldsfri jul, men også når du handler, vasker tøj og laver mad. Steffen Max Høgh er gået i maskinrummet med Gittemarie Johansen.

Gittemarie gæster Steffen Max Høgh i podcasten Bæredygtig Business.

”Gittemary”, som hun kalder sig på Instagram, er foredragsholder, forfatter og content creator. Hun arbejder med rådgivning og kommunikation og fortæller blandt andet virksomheder, hvordan de får kommunikeret deres bæredygtige initiativer, og hvordan man generelt som virksomhed skal navigere i den bæredygtige omstilling. I dag taler vi blandt andet om affaldsfri jul, og du får masser af tips til, hvordan du kan gøre din jul mere bæredygtig, for eksempel når det gælder gaver, indpakning og gourmetjulemad.

Vi taler også om det faktum, at mange danskere helt generelt ikke er gode til at ændre vaner eller give afkald på noget, ej heller i bæredygtighedens navn. Med mindre vi selv, har besluttet det, altså. Og der er danskerne ret anderledes end for eksempel tyskerne, som bliver glade, når de får en liste med do’s and don’ts, ifølge Gittemarie.

Læs også: WSP forpligter sig som den første danske rådgiver på biodiversitet

Nogle af de gode og konkrete råd fra Gittemarie lyder:

  • Det mest bæredygtige produkt, det er det, du allerede ejer
  • Du skal IKKE ud at investere i en masse ”zero waste” produkter for at blive ”zero waste”
  • Når du handler, skal du undgå at have en indkøbsliste med – hør hvorfor i episoden
  • Når du handler, kan du købe de ”grimme” frugter og grøntsager, så du redder dem fra at blive madspild
  • I stedet for glittet papir som julegaveindpakning, kan du købe en fin, brugt dug i en genbrugsbutik og pakke dine genbrugsjulegaver ind i den

Få masser af flere gode tips med Gittemarie, når hun gæster Steffen Max Høgh i podcasten Bæredygtig Business.

Lyt med her.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.