– Mine andre venner siger, at jeg er en pant-nørd.
Sådan lyder det fra Alexandra Halberg Møller, der er projektleder i afdelingen innovation og produktudvikling ved Dansk Retursystem. I femte afsnit af podcasten ‘Sustain Report’ har vi taget en snak med Alexandra Halberg Møller om bæredygtig fællesskaber, hvor sustainability passionen startede og om hendes medvirken til en ny pantmaskine.
Men dagens episode drejer sig meget om bæredygtige fællesskaber, og det gør den, fordi Alexandra bl.a. har været med i Sustainable Change Makers og Unleash – to bæredygtige netværksgrupper for unge mennesker.
I fællesskabet Sustainable Change Makers, der er et sustainablity netværk for unge, lidenskabelige bæredygtigheds-entusiaster, mødes unge mennesker fra forskellige faglighed: fra unge, der arbejder med bæredygtig mode, til unge, der arbejder bæredygtig filosofi – og til folk som Alexandra Halberg Møller, der arbejder med genanvendelse.
For bæredygtige netværksgrupper er ifølge Alexandra Halberg Møller, hvad fremtiden har brug for, for hverken én industri eller én faglighed kan løse de udfordringer med bæredygtig alene, forklarer hun.
– Jeg ser en styrke i diversiteten og i, at vi ikke kun er ingenører eller kommunikatører, der arbejder med bæredygtighed. Den tværfaglige og holistiske tankegang og tilgang til bæredygtighed er det, der skal til, uddyber hun.
Dette lille uddrag af podcasten spænder sig om de første minutter i podcasten – så hvis du vil høre mere om Alexandras arbejde i bæredygtige netværksgrupper, eller hvordan hun var med til at udvikle en ny pantmaskine, så hop ind og lyt til podcasten her: Alexandra Halberg Møller, Dansk Retursystem.
Podcasten: Sustain Report
Her på Sustain Report har vi kastet os ud i noget nyt. Podcasten: Sustain Report.
Vi har nemlig hevet fat i de syv personer, der var nomineret til Årets Sustainabiltiy Håb og taget en snak med dem.
For hvem gemmer sig bag de syv forskellige sustainability ildsjæle, og hvem eller nærmere hvad har skubbet dem mod at engagere sig i bæredygtighed?
Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
