Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Podcast: Alexandra Halberg Møller & bæredygtige fællesskaber

“Mine andre venner siger, at jeg er en pantnørd,” fortæller Alexandra Halberg Møller.

– Mine andre venner siger, at jeg er en pant-nørd.

Sådan lyder det fra Alexandra Halberg Møller, der er projektleder i afdelingen innovation og produktudvikling ved Dansk Retursystem. I femte afsnit af podcasten ‘Sustain Report’ har vi taget en snak med Alexandra Halberg Møller om bæredygtig fællesskaber, hvor sustainability passionen startede og om hendes medvirken til en ny pantmaskine.

Men dagens episode drejer sig meget om bæredygtige fællesskaber, og det gør den, fordi Alexandra bl.a. har været med i Sustainable Change Makers og Unleash – to bæredygtige netværksgrupper for unge mennesker.

I fællesskabet Sustainable Change Makers, der er et sustainablity netværk for unge, lidenskabelige bæredygtigheds-entusiaster, mødes unge mennesker fra forskellige faglighed: fra unge, der arbejder med bæredygtig mode, til unge, der arbejder bæredygtig filosofi – og til folk som Alexandra Halberg Møller, der arbejder med genanvendelse.

– Det giver os en platform, hvor vi får et talerør, som unge passionerede pionerer inden for bæredygtighed, og det synes jeg er ret unikt at være en del af og være med til at sætte den grønne agenda helt frem i bussen, fortæller hun.

For bæredygtige netværksgrupper er ifølge Alexandra Halberg Møller, hvad fremtiden har brug for, for hverken én industri eller én faglighed kan løse de udfordringer med bæredygtig alene, forklarer hun.

– Jeg ser en styrke i diversiteten og i, at vi ikke kun er ingenører eller kommunikatører, der arbejder med bæredygtighed. Den tværfaglige og holistiske tankegang og tilgang til bæredygtighed er det, der skal til, uddyber hun.

Dette lille uddrag af podcasten spænder sig om de første minutter i podcasten – så hvis du vil høre mere om Alexandras arbejde i bæredygtige netværksgrupper, eller hvordan hun var med til at udvikle en ny pantmaskine, så hop ind og lyt til podcasten her: Alexandra Halberg Møller, Dansk Retursystem.

Podcasten: Sustain Report

Her på Sustain Report har vi kastet os ud i noget nyt. Podcasten: Sustain Report.

Vi har nemlig hevet fat i de syv personer, der var nomineret til Årets Sustainabiltiy Håb og taget en snak med dem.

For hvem gemmer sig bag de syv forskellige sustainability ildsjæle, og hvem eller nærmere hvad har skubbet dem mod at engagere sig i bæredygtighed?

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.