– Mine andre venner siger, at jeg er en pant-nørd.
Sådan lyder det fra Alexandra Halberg Møller, der er projektleder i afdelingen innovation og produktudvikling ved Dansk Retursystem. I femte afsnit af podcasten ‘Sustain Report’ har vi taget en snak med Alexandra Halberg Møller om bæredygtig fællesskaber, hvor sustainability passionen startede og om hendes medvirken til en ny pantmaskine.
Men dagens episode drejer sig meget om bæredygtige fællesskaber, og det gør den, fordi Alexandra bl.a. har været med i Sustainable Change Makers og Unleash – to bæredygtige netværksgrupper for unge mennesker.
I fællesskabet Sustainable Change Makers, der er et sustainablity netværk for unge, lidenskabelige bæredygtigheds-entusiaster, mødes unge mennesker fra forskellige faglighed: fra unge, der arbejder med bæredygtig mode, til unge, der arbejder bæredygtig filosofi – og til folk som Alexandra Halberg Møller, der arbejder med genanvendelse.
For bæredygtige netværksgrupper er ifølge Alexandra Halberg Møller, hvad fremtiden har brug for, for hverken én industri eller én faglighed kan løse de udfordringer med bæredygtig alene, forklarer hun.
– Jeg ser en styrke i diversiteten og i, at vi ikke kun er ingenører eller kommunikatører, der arbejder med bæredygtighed. Den tværfaglige og holistiske tankegang og tilgang til bæredygtighed er det, der skal til, uddyber hun.
Dette lille uddrag af podcasten spænder sig om de første minutter i podcasten – så hvis du vil høre mere om Alexandras arbejde i bæredygtige netværksgrupper, eller hvordan hun var med til at udvikle en ny pantmaskine, så hop ind og lyt til podcasten her: Alexandra Halberg Møller, Dansk Retursystem.
Podcasten: Sustain Report
Her på Sustain Report har vi kastet os ud i noget nyt. Podcasten: Sustain Report.
Vi har nemlig hevet fat i de syv personer, der var nomineret til Årets Sustainabiltiy Håb og taget en snak med dem.
For hvem gemmer sig bag de syv forskellige sustainability ildsjæle, og hvem eller nærmere hvad har skubbet dem mod at engagere sig i bæredygtighed?
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
