Grundfos har en andel på omkring 50% af verdensmarkedet indenfor cirkulationspumper og beskæftiger godt 20.000 medarbejdere over hele verden. Det kræver en hel del, når man skal uddanne og involvere medarbejderne i virksomhedens bæredygtige tiltag, hvilket præcist er det, Janda Campos arbejder med.
Janda Campos har de sidste 20 år beskæftiget sig med bæredygtighed og CSR og i dag leder hun hele bæredygtighedsområdet ved Grundfos. Det betyder, at hun supporterer organisationen i at drive bæredygtighed i en prioriteret retning, som er i overensstemmelse virksomhedens strategi på bæredygtighed.
En ting er at kommunikere, men noget helt andet er, at denne kommunikation lander i forståelse og engagement. Så hvordan griber Janda Campos det an, når hun skal have flere end 20.000 medarbejdere med?
Hun følger en bestemt strategi. Betegnelserne er hendes egne:
”Sattelitten” – handler om at opfange, hvad der foregår ”derude” . Hvilke trends og ting er virksomheden ikke forberedt på i forhold til bæredygtighed. Dette bringer Janda Campos ind og oversætter det, så det står klart, hvad disse trends betyder for Grundfos.
”Maskinen” – handler om at konkretisere den viden, så medarbejderne ved, hvordan de skal arbejde med det, hvordan det bliver integreret og hvordan bliver det en del, af det, de laver.
”Prioriteringsmaskinen” – handler om at gå ind i alle funktioner i virksomheden og have en dialog med dem. Hvad betyder klima f.eks. for indkøb? Hvad betyder det for salg og marketing? Alle dele af organisationen bliver involveret i, hvordan de kan få tingene gjort og i hvilken rækkefølge.
”Mikrofonen” – handler om at kommunikere, både internt og udadtil:
Internt: Hvordan fortæller vi vores medarbejdere hvad vi laver og hvorfor?
Eksternt: Hvordan fortæller vi omverdenen, hvad vi gør?
Her spiller data og KPI’er en stor rolle.
Hør hvordan Grundfos bruger data og måler medarbejdernes engagement, og om det virkelig er rigtigt, at Mads Nipper (tidligere CEO for Grundfos) nedlagde afdelingen for bæredygtighed, fordi det ikke skulle ligge i én afdeling men i hele organisationen? Lyt med og hør hvad Janda Campos har at sige om den historie.
Du kan lytte til episoden her.
Forsiden lige nu:

Forskere og industri hungrer efter hinanden i jagten på grøn omstilling
Ledere fra industri, forskning og lovgivning mødtes til dialogmaraton om fælles front til grøn omstilling i Videnskabernes Selskab. Hastighed, skalering, talent og cirkularitet var omdrejningspunkt.

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven
En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Visdom er som humør – det er en tilstand alle kan opleve
Tor Nørretranders’ nye bog ”Hul igennem” undersøger, hvordan man opnår visdom, der både styrker forholdet til medmennesker og til en planet i krise.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
