Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Podcast: Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering

Nye regler fra EU betyder, at danske virksomheder skal til at sortere deres”husstandslignende affald” i 10 fraktioner. I dette afsnit af podcasten Bæredygtig Business kan du blive klogere på, hvad det kommer til at betyde for virksomhederne.

Stena Recycling har sendt medarbejderne på en bæredygtighedsuddannelse, der virkelig har rykket ved deres bevidsthed og viden på området, fortæller Leise Marud.

Får du julelys i øjnene, når du hører om affald, kildesortering, genanvendelse og vil du blive klogere på EU’s nye regler på affaldssorteringsområdet, så er det her episoden for dig. Her kan du møde en ekspert på området, nemlig Leise Marud, som er Bæredygtighedschef i Stena Recycling, Nordens største genvindingsvirksomhed.

Vi taler om både det nære og håndgribelige samt om det overordnede – affald, genbrug, genanvendelse, sortering, deponi, afbrænding, og hvordan Danmark klarer sig på området i forhold til andre lande i EU. Og så taler også om elbilsbatterier – også kaldet lithiumbatterier, som både er svære at genbruge og svære at slukke, hvis de brænder. Hør hvordan Stena er med til at løse det problem.

Du kan også høre, hvordan Stena Recycling har involveret medarbejderne, som har haft masser af gode idéer til hvordan virksomheden kan blive bedre til bæredygtighed, og hvordan idéerne er blevet implementere. Samtidig har Stena Recycling sendt medarbejderne på en bæredygtighedsuddannelse, der virkelig har rykket ved deres bevidsthed og viden på området.

Vi taler også om, at der er penge i genanvendelse af virksomhedernes produktionsaffald. For eksempel kan de hente store værdier ved at sortere jern og metal, og gøre det nøje. Blander man f.eks. aluminium og messing, mister det sin værdi. Men hver for sig kan det være mange penge værd.

Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering og genanvendelse – lyt med her.

Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.