Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.

Steffen Max Høgh står bag podcasten 'Bæredygtig Business'. Foto: PR

Line Schmeltz Dam er Docent på DMJX og gæst i podcasten ‘Bæredygtig Business’, hvor vært Steffen Max Høgh afdækker, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling.

Dagens emne er kommunikation, og hvordan du som virksomhed rammer kunder og medarbejdere med de helt rigtige budskaber inden for strategisk CSR.

Line Schmeltz Dam besluttede sig i 2009 for at skrive en Ph.d. om det strategiske perspektiv på CSR. Hun så, at flere og flere virksomheder arbejdede med CSR, men ikke fortalte om det, fordi de ikke troede, forbrugerne var interesserede i emnet. Oveni det syntes virksomhederne, at det var et svært emne at kommunikere.

CSR-kommunikation stemplet som døgnflue

Da Line gik i gang, fik hun tilmed at vide, at det ikke var det klogeste valg at skrive Ph.d. om, fordi det nok var ”noget af en døgnflue”.

Men det var dengang.

Nu er strategisk kommunikation omkring CSR og bæredygtighed et must. Ikke kun overfor kunder, men i særdeleshed også overfor medarbejdere. For det betyder i stigende grad meget for især de yngre og nyuddannede medarbejdere, hvad deres arbejdsplads gør for bæredygtighed og CSR.

Det handler blandt andet om kommunikere et budskab, de kan forstå. At de virksomheder, der lykkes bedst, er dem, der udvikler decideret undervisningsmateriale, som bliver distribueret på for eksempel skoler og gymnasier, og at de virksomheder, der bruger CSR i alle afdelinger og uddanner medarbejderne internt, er dem, der lykkes bedst.

I podcasten kommer Line Schmeltz Dam og Steffen max Høgh også ind på strategiske partnerskaber, branding, communities, sundhedsinitiativer og Corporate Volunteering.

Lyt til Podcasten her.

Forsiden lige nu:

Ny aftale: Den nationale rumkonference skal afholdes på SDU, AU og AAU

Uddannelses- og Forskningsministeriet vil de næste tre år holde sin årlige nationale rumkonference i samarbejde med SDU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Første konference bliver afholdt på SDU i 2023 og vil få fokus på tværfaglighed i rumforskningen og vækstlaget i den danske rumindustri.

Værsgo, politikere: Her er forskningsverdens ønskeliste

Science Reports valgserie har afsøgt forskningsverdens udfordringer og ønsker til det kommende rul af politikere. Enden er nået, og nu lander hermed den samlede ønskeliste med de fem største ønsker til at sikre forskningen nu og i fremtiden.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.