Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.

Steffen Max Høgh er podcaster, forfatter og forhenværende CSR-direktør i Holmris B8. Foto: PR

Line Schmeltz Dam er Docent på DMJX og gæst i podcasten ‘Bæredygtig Business’, hvor vært Steffen Max Høgh afdækker, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling.

Dagens emne er kommunikation, og hvordan du som virksomhed rammer kunder og medarbejdere med de helt rigtige budskaber inden for strategisk CSR.

Line Schmeltz Dam besluttede sig i 2009 for at skrive en Ph.d. om det strategiske perspektiv på CSR. Hun så, at flere og flere virksomheder arbejdede med CSR, men ikke fortalte om det, fordi de ikke troede, forbrugerne var interesserede i emnet. Oveni det syntes virksomhederne, at det var et svært emne at kommunikere.

CSR-kommunikation stemplet som døgnflue

Da Line gik i gang, fik hun tilmed at vide, at det ikke var det klogeste valg at skrive Ph.d. om, fordi det nok var ”noget af en døgnflue”.

Men det var dengang.

Nu er strategisk kommunikation omkring CSR og bæredygtighed et must. Ikke kun overfor kunder, men i særdeleshed også overfor medarbejdere. For det betyder i stigende grad meget for især de yngre og nyuddannede medarbejdere, hvad deres arbejdsplads gør for bæredygtighed og CSR.

Det handler blandt andet om kommunikere et budskab, de kan forstå. At de virksomheder, der lykkes bedst, er dem, der udvikler decideret undervisningsmateriale, som bliver distribueret på for eksempel skoler og gymnasier, og at de virksomheder, der bruger CSR i alle afdelinger og uddanner medarbejderne internt, er dem, der lykkes bedst.

I podcasten kommer Line Schmeltz Dam og Steffen max Høgh også ind på strategiske partnerskaber, branding, communities, sundhedsinitiativer og Corporate Volunteering.

Lyt til Podcasten her.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.