Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Podcast: EU’s nye bæredygtighedsdirektiv med Carina Ohm fra EY

Bliv klogere på hvad den nye EU lovgivning om bæredygtighed kommer til at betyde for din virksomhed nu og i fremtiden i Steffen Max Høghs podcast. EU direktivet bliver ‘Licence to Operate,’ siger dagens gæst, Carina Ohm, leder gennem ni år af EY-Danmarks Sustainability Team.

Steffen Max Høgh er podcaster, forfatter og forhenværende CSR-direktør i Holmris B8. Foto: PR

Den tid hvor virksomheder kan kalde deres produkter for ”bæredygtige” eller ”grønne”, uden at bevise det, er snart forbi. For nu træder ny EU-lovgivning i kraft, og den vil gøre det sværere for virksomheder at pynte sig med grønne fjer.

Det er omdrejningspunktet for dagens udgave af Bæredygtig Business, hvor vært Steffen Max Høgh stiller alle de gode spørgsmål til Carina Ohm fra EY. Hun formår på fantastisk vis at gøre forholdsvis tørre ting som direktiver, taxonomi og forkortelser til konkrete ord og håndgribelige handlinger.

Til daglig hjælper Carina virksomheder med at omstille sig og definere bæredygtighedsstrategier og -mål. Desuden verificerer hun og teamet virksomhedernes bæredygtighedsdata, ligesom man kender fra finansiel revision.

Direktiv får bred betydning

I første omgang omfatter det nye direktiv, som hedder Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) større, børsnoterede selskaber med over 500 medarbejdere. CSRD bliver implementeret gradvist og kommer til at ramme de cirka 1500 største virksomheder i Danmark fra regnskabsåret 2025.

Men dertil kommer en lang række virksomheder, som ikke er berørt direkte af direktivet. Men i og med at de er leverandører til nogle af de større selskaber, ser Carina Ohm allerede nu, at disse leverandørerne også begynder at følge taxonomien – og på den måde bliver taxonomien ”Licence to Operate” fremover.

Lyt med og bliv klogere på det nye EU-direktiv – en episode ud af mange, der vil gøre dig klogere på EU’s nye lovgivning. Du vil også i nær fremtid lytte til episoder af Bæredygtig Business, hvor vi dykker ned i ESG-rapportering, cirkulær økonomi og Governance, for blot at nævne nogle stykker.

Lyt til episoden her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.