– Det var virkelig den vildeste oplevelse.
Sådan beskriver Selma Cerimagic sin første succesoplevelse med bæredygtighed. Tilbage på sin kandidatuddannelse var hun nemlig ude og hjælpe Aalborg Kommune med nogle CO2-beregninger.
Og beregninger er stadigvæk noget, som Selma Cerimagic gør sig meget i. For hun arbejder som ErhvevsPhd., hvor hun 50 procent af tiden er i Danish Crown, og 50 procent af tiden forsker – og som hun selv kalder det, så har hun the best of two worlds.
Men hvad var det for en succesoplevelse, der gjorde det stråleklart, at hun skulle arbejde med bæredygtighed? Hvordan kan man egentlig arbejde for en privat virksomhed samtidig med at lave objektiv forskning? Og hvad er det egentlig en forsker laver for Danish Crown?
Det har jeg snakket med Selma Cerimagic om – så hør tredje episode af podcasten ‘Sustain Report’ her, eller find den, hvor du lytter til dine podcasts.
- Anna Pattis, Grundfos
- Gareth Scheerder, Pandora
- Alexandra Halberg Møller, Dansk Retursystem
- Tenna Skov Thorsted, Carlsberg
- Selma Cerimagic, Danish Crown
- Martin Slipsager Frandsen, Danske Bank
- Anne Clara Laugesen, Viggo
- TEASER
Podcasten: Sustain Report
Her på Sustain Report har vi kastet os ud i noget nyt. Podcasten: Sustain Report.
Vi har nemlig hevet fat i de syv personer, der var nomineret til Årets Sustainabiltiy Håb og taget en snak med dem.
For hvem gemmer sig bag de syv forskellige sustainability ildsjæle, og hvem eller nærmere hvad har skubbet dem mod at engagere sig i bæredygtighed?
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
