Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Politiken Plus affejede advarsel mod PFAS-skjorter

GREENWASHING.Politiken Plus reklamerer med, at skjorter fra Labfesh er fri for det stærkt miljøskadelige stof PFAS. Ejeren bag firmaet skal dog først have solgt restlageret af en tidligere version, som indeholder PFAS, fortæller han.

Med Labfresh bliver skjorten ikke plettet, når man spilder kaffe. Men indtil for nylig var det en coating med det miljøskadelige PFAS, som gav resultatet. Billedet er et arkivfoto, og der er ikke tale om skjorter fra Labfresh. Foto: iStock.

En skjorte hvor man kan spilde kaffe, rødvin og andet, og som ikke kommer til at lugte af sved. Med det produkt har virksomheden Labfresh ikke bare fået massiv medieomtale. I tv-programmet Løvens Hule kastede det tilbage i 2018 også en investering af sig fra Tommy Ahlers, kort tid inden iværksætteren blev hentet ind som forskningsminister i Lars Løkke Rasmussens VLAK-regering.

Men helt genial var skjorten alligevel ikke. For i den oprindelige version var det coating med miljøskadelige flourstoffer, såkaldt PFAS, som var med til at gøre skjorten modstandsdygtig for diverse væsker.

Miljøkemiker Mogens Stibolt har selv en fortid i Bestseller. Han reagerede over opfindelsen af den pletfri skjorte.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: