Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Portal for grønne forbrugere kalder greenwasher-virksomhed for bæredygtig

GREENWASHING. GoGreen Danmark siger de vil sende folk til butikker, der gør en forskel. En af butikkerne er nu taget i greenwashing. Forbrugerrådet Tænk efterlyser en systematisk indsats på området.

Be A Wear skiftede teksten fra Sustainable Clothing til Sustainable Zone, men også dette er de de blevet bedt om at ændre. Foto: Henrik Munksgaard.

Virksomheden Be A Wear er blandt de håndfuld virksomheder, som har fået en løftet pegefinger fra Forbrugerombudsmanden for det, der i folkemunde er greenwashing.  

Virksomheden er blevet indskærpet, at det er vildledende markedsføring, når man har reklameret med økologisk og bæredygtigt tøj på webshoppen og fra den fysiske butik på Nørrebrogade i København. Det fremgår af den pressemeddelelse, Forbrugerombudsmanden udsendte 16. december.

Men trods afgørelsen fra Forbrugerombudsmanden kan man stadig se Be A Wear omtalt som ‘bæredygtighed i to etager’ på portalen gogreendanmark.dk, der har et bredt felt af offentlige samarbejdspartnere. Portalen flasher en række butikker, som angiver at have en særlig grøn profil.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: