Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Prisvinder på ny klimatilpasning – lad havet tage udvalgte bygninger og marker 

Jacob Jørgensen blev den første vinder af ‘Sweco Transform Award’. Hans budskab er, at Ikke alle områder skal sikres mod havvandsstigninger, hvis der skal være samfundsmæssig logik.

Jacob Jørgensen i midten og de andre finalister med dommerkomiteen foran. Foto: Sweco

-Når man bosætter sig et sted med en dynamisk natur, må man også selv være dynamisk.

Kommentaren kommer fra den nyuddannede arkitekt Jacob Jørgensen, da dommerpanelet spørger ind til reaktioner fra de lokale.

Vi er i det højloftede atrium i Swecos næsten nybyggede danske hovedkvarter i Ørestaden. En sen septembereftermiddag præsenterer de fem finalister i Swecos en ny pris ‘Sweco Transform Award’ deres projekter for tilhørere og dommerkomite. Projekterne er specialer fra nyuddannede ingeniører og arkitekter.

Jacob Jørgensen har netop fremlagt sit projekt for, hvordan man med en radikal anderledes tilgang kan klimatilpasse området omkring Thorsminde og Nissum Fjord.

Med udsigt til meterhøjer bølger er området truet af havvandsstigninger. Og med Jacob Jørgensens løsning kommer man ikke til redde alle huse og bygninger. Det affødte et spørgsmål og kommentaren.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: