Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Robotter kan sætte fart på den bæredygtige omstilling i tre nøglesektorer

Robotteknologien buldrer frem og viser sig at være et bæredygtigt trumfkort i alle brancher. Fødevareproduktion og landbrug, affaldshåndtering og energi har særligt stort potentiale, som Teknologisk Institut guider os igennem.

Ifølge den nationale robotstrategi kan robotter såsom droner fremme den grønne omstilling i landbrug og fødevareproduktion. Foto: Samuel Brøgger/ Teknologisk Institut.

Teknologien kan hurtigt blive gjort til en snuptagsløsning på krisetiders dommedagsprofetier. Sådan er virkeligheden ikke, men det betyder ikke, at teknologien ikke kan være en markant støtte og hjælp på vejen.

Robotteknologi er benzinen til at accelerere den bæredygtig omstilling.

-Spring ud i det. Det er nøgleordene. Ellers ender man med at sakke bagud. Forestil dig en rulletrappe, hvis du ikke begynder at gå, kommer du ikke med. Men gør dig klar over hvorfor, du springer på, siger Jens Martinus Pedersen, der er sektionsleder for robotteknologi ved Teknologiske Institut.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: