”Danmarks største hemmelighed.” Sådan betegner Nicholas Mohr Krøyer de seks regionale erhvervshuse. Han er er selv senior forretningsudvikler i Erhvervshus Hovedstaden. I denne uges udgave af podcasten ’Bæredygtig Business’ taler han med Steffen Max Høgh om de støttemuligheder, som SMV-virksomheder kan benytte i deres bæredygtighedsarbejde.
I Erhvervshusene kan SMV-virksomheder få både gratis og uvildig vejledning samt økonomisk tilskud til forskellige områder inden for bæredygtighedsarbejdet. På den måde kan I få sat skub på virksomhedens grønne omstilling. Der er fire punljer.
De fire puljer er:
- SMV Grøn (åbner igen slut april): Handler om hvor man kan sætte ind på sin bæredygtighed og få hjælp til at dokumentere sine bæredygtighedsindsatser
- Grønne kompetencer (åbner 10. maj): Dette er penge til enten at købe en rådgiver, der kan øge de grønne kompetencer, til at købe kurser eller deltage på Erhvervshusenes kurser.
- CO2-puljen (åbner 27. februar): Kan hjælpe virksomhederne med deres klimaregnskab, kortlægning af CO2-udgifter, og validering af tallene.
- SMV Vækstpilot (åbner 13. marts): En pulje, hvor man kan få 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse af en vækstpilot. Max. 15.000 kr. pr. måned. 90.000 kr. for hele perioden.
Nicholas Mohr Krøer og Steffen Max Høgh taler også om Klimakompasset, Bæredygtighedshjulet, Væksthjulet og andre gode værktøjer, SMV’er kan benytte med stor fordel og ganske gratis, når de vil blive klogere på virksomhedens bæredygtighed.
Og så taler de om SMV’ernes tre største udfordringer, når det handler om bæredygtighed: Greenwashing og kommunikation af bæredygtighed, rapportering og lovgivningen fra EU og endelig hvordan virksomheden strukturerer sit bæredygtighedsarbejde og får størst effekt for mindst mulige penge.
Lyt til Bæredygtig Business her.
Forsiden lige nu:

Forskere og industri hungrer efter hinanden i jagten på grøn omstilling
Ledere fra industri, forskning og lovgivning mødtes til dialogmaraton om fælles front til grøn omstilling i Videnskabernes Selskab. Hastighed, skalering, talent og cirkularitet var omdrejningspunkt.

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven
En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Visdom er som humør – det er en tilstand alle kan opleve
Tor Nørretranders’ nye bog ”Hul igennem” undersøger, hvordan man opnår visdom, der både styrker forholdet til medmennesker og til en planet i krise.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.