Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Søren Ejlersen vil med “øko-Narnia” forsøge at aflevere planeten i en bedre stand

Stifter af Aarstiderne, kok og iværksætter Søren Ejlersen har gjort udviklingen af mad- og kulturdestinationen BaneGaarden til sit bæredygtige projekt. Det sætter krav til virksomheder, menuer og byggestil.

BaneGaarden har restauranter, bageri, madboder, gårdbutik, kulturprogram, workshops og debatter med udgangspunkt i en vision om at inspirere og bidrage til grøn omstilling. Foto: Ghita Nidam Møller.

Byliv er ofte lig beton, asfalterede indfaldsveje og brostensbelagte stræder. Men selv om vi er få kilometer fra Rådhuspladsen i København, tramper vi i dag på træflis og jord omringet af bistader og krat. Vi er i Jernbanebyen, hvor BaneGaarden gemmer sig. Byens såkaldte Narnia rummer ni styk 215 år gamle lader på i alt 200 kvadratmeter i det 1,6 hektar store vildnis på DSBs gamle baneterræn.

Vi er trådt ind på bagercafeen "Perron", der har indtaget en af de gamle lagerhaller på BaneGaarden. En mad- og kulturdestination, der vil være Købehavns grønne oase og fyrtårn for byboere såvel som virksomheder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: