Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj

Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Fra nytår har alle byggerier over 1000 kvadratmeter skullet udarbejde en livscyklusvurdering. Foto: iStock/Alexander Farnsworth.

Blot tre måneder efter kravet om, at der skal udarbejdes livscyklusvurderinger(LCA) for alle større nye byggerier er trådt i kraft, har Social- og Boligstyrelsen indledt en dialog med BUILD, der har udviklet det mest anvendte værktøj, LCA-Byg, med støtte fra for styrelsen.

Styrelsen frygter, at støtten til LCA-værktøjet kan være i konflikt med EU’s statsstøtteregler. Derfor kan der blive tale om, at støtten trækkes tilbage.

Social- og boligministeriet og BUILD afviser at kommentere på en mulig sag om en konflikt med EU-lovgivningen og fremtiden for LCA-værktøjet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: