Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Sustain Awards 2020 viser erhvervslivets grønne vilje

Langelinie Pavillonen dannede rammerne om de første Sustain Awards.

Efteråret er begyndt at indfinde sig og vindmøllerne har god grund til at svinge med armene ude på Refshaleøen på den modsatte side af vandet, da Sustain Awards 2020 slog dørene op på Langelinie Pavillonen i København.

Indenfor sikrer de mørkebrune træpaneler, forgyldte håndtag og koglerne i loftet den klassiske stil. Forventningsfulde mundbindsklædte gæster fylder lokalerne op, mens kaffe og kildevand flyder i glassene. Det er for tidligt endnu at åbne champagnen, selv om stemningen er mere i den retning.

– Sustainability i min arbejdsdag er at sørge for, at vi investerer i virksomheder, der udviser bæredygtighed og har en plan for, hvordan de vil omstille sig. Så jeg er her for at høre inspirerende oplæg og networke, fortæller Line Maria Christensen fra Alm Brand fra sin plads i salen med goodiebagen under sædet.

Adm. direktør og udgiver Tor Arnbjørn og redaktør Tine Brødegaard Hansen byder velkommen fra scenen, og fortæller om ambitionen om at binde det danske sustainability-fællesskab sammen. Der nikkes ivrigt fra salen, og Sustain Awards 2020 er skudt i gang.

Lise Sparre, Head of Consulting i Infomedia, fremhævede interessante pointer om dækningen af verdensmål og virksomheder i medierne. 

Dagen skrider frem, og programmet folder sig ud fra scenen med Tine Brødegaard Hansen som konferencier. Talerne nyder åbenlyst at Zoom-møderne er afløst af ægte mennesker i kød og blod.

Infomedia indleder konferencen med en videohilsen. Lise Sparre, der er Head of Consulting, fortæller at verdensmålene fylder meget i medierne, og kan samtidig fortælle at 67 pct. af danskerne forventer
at toplederne fra danske virksomheder, skal trække den grønne omstilling.

Det er det rette forum at dele den statistik i. Der er mange tunge visitkort fra de største danske virksomheder i salen, og de er alle stillet ind på den grønne frekvens.

 

Lise Kingo var keynote speaker og talte om sustainability på den store, globale klinge. Foto: Mikkel Vigholt. 

Den første hovedtaler er bestyrelsesmedlem og tidligere CEO for UN Global Compact, Lise Kingo. Hun har et budskab om bæredygtighed og verdensmål på den helt store skala.

– Covid-19 har haft en meget større impact end nogen kunne forestille sig. Også i FN. Sådan nogle hændelser som denne, rammer altid de allersvageste. 70 pct. af fattige er sendt tilbage i ekstrem fattigdom. Det sidste halve år har nulstillet mange års arbejde for at løfte folk ud af fattigdom, siger Lise Kingo fra scenen, og fortsætter med at fortælle om hendes indsats verden over, og de betragtninger, hun har gjort.

– 2020 har formodentligt været verdens varmeste år. Vi skal ikke længere koncentrere os om at minimere klimaskaden, men hvordan vi lever med den. Greta Thunberg er et symbol på, at tingene går for langsomt på sustain-fronten.

Eftermiddagen haster af sted i en vekselvirkning af dygtige talere med beslutningskraft, perspektiver på sustainability og pauser mad kaffe, networking og håndsprit.

Caroline Søeborg Ahlefeldt, CEO for den nye bæredygtighedsplatform Tomorrow. 

Caroline Søeborg Ahlefeldt fra Tomorrow er også stålsat i visionen, om at sætte umage størrelser sammen, for at genopfinde sig selv, og få budskaber om omstilling igennem. For hvis kombinationen er rigtig, så blive det ’super spitzen levende’, som hun sagde.

Pointen om, at der er erhvervskraft, innovation og interesse derude når at falde inden hun bliver klappet fra scenen. Og de temaer bliver taget op af de efterfølgende talere.

Adm. direktør fra Vækstfonden, Rolf Kjærgaard fortalte om, hvad Vækstfonden er på udkig efter, når den skal investere 10 mia. kr. i grøn omstilling. Foto: Mikkel Vigholt. 

Den adm. direktør fra Vækstfonden, Rolf Kjærgaard kommer på scenen og deler budskabet om 10 mia. grønne kroner, der skal ud og arbejde for det danske erhvervsliv. Det er med en målsætning om at skabe nye grønne styrkepositioner med Vækstfonden som løftestang, så de 10 mia. kan blive til 50 mia. kr.

Torben Möger Pedersen, adm. direktør fra PensionDanmark maler et billede af et grønt fællesskab på tværs af pensionsfonde, hvor der arbejdes sammen om en stærkere omstilling. Internationale samarbejder med store virksomheder, så pengene forvaltes bæredygtigt.

Adm. direktør for PensionDanmark og formand for Klimapartnerskabet for Finanssektoren Torben Möger Pedersen ridsede op, hvordan finanssektoren bidrager til grøn omstilling inden for alt fra vindenergi til bæredygtigt byggeri og energieffektivisering. Foto: Mikkel Vigholt. 

Salen lytter stadig opmærksomt som programmet skrider fremad mens skyerne går fra at være lysegrå vattotter til at blive et mørkegråt regnfuldt låg over København. Ikke en mail bliver tjekket og ikke en sms sendt, når der tales fra scenen.

Efter talerne og en højpotent paneldebat med juryen for Sustain Awards og adm. direktør for Vækstfonden Rolf Kjærgaard, var det tid til at overrække priserne – de faktiske Sustain Awards 2020.

Der var hæder til tre unge ildsjæle med prisen årets Sustainability Håb, Årets Omstilling og hovedprisen Årets Sustainability Leder blev givet adm. direktør for Dansk Industri (DI), Lars Sandahl Sørensen. Læs juryens motivation for at vælge vinderne her.

Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt

I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder

Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply