Lasse Alfastsen og August Septimius Krogh er henholdsvis medstifter og bestyrelsesmedlem samt netværksleder i Aarhus og bestyrelsesmedlem i Sustainable Change Makers. Skrevet på vegne af bestyrelsen i Sustainable Change Makers, som er et netværk for unge bæredygtige forandringsagenter i millennial generationen.
Coronakrisen presser os alle sammen. Virksomheder, medier, NGO’er, borgere. Ingen kan undsige sig virussens negative konsekvenser på den ene eller anden måde. Det er en særlig tid at være menneske, iværksætter, leder, virksomhedsejer i. Dét er der ikke nogen tvivl om.
Men det er ikke kun negative konsekvenser, der viser sit grimme ansigt i disse tider. Slet ikke. Det er også en tid, der rummer muligheder. Muligheder for udvikling og et opgør med ”plejer”.
Akutte kriser som corona- og klimakrise åbner nemlig op for, at man kan gøre tingene på en anden måde. Ikke nødvendigvis af lyst, eller fordi det er nemmeste, men fordi det er nødvendigt for at skabe udvikling og forandring.
I vores egne virksomheder og i Sustainable Change Makers forsøger vi at få det bedste ud af coronakrisen. Vi besluttede kort efter nedlukningen af Danmark i starten af marts, at Sustainable Change Makers måtte vise vejen frem. Hvis ikke vi unge, hvem så?
Derfor planlagde vi på ultrakort tid vores første online halvdagskonference nogensinde den 23. april 2020 under temaet ’Det Bæredygtige Arbejdsliv’ – en konference, der ellers skulle være afviklet fysisk i Aarhus (få vores takeaways fra den i næste uge).
Siden konferencen har vi oplevet stor nysgerrighed på, hvordan vi skabte en så positiv og interaktiv oplevelse online
Konferencen blev afviklet over fire timer med over 100 tilmeldte deltagere fra virksomheder som Jyske Bank, Lakrids By Bülow, Via University College, Rambøll, Røde Kors, Miljøstyrelsen, Cphbusiness, Aarhus Kommunes Klimasekretariat, Europcar, Odense Renovation, Ørsted, Risskov Gymnasium og mange andre, som hver især repræsenterer både store, mellemstore og mindre virksomheder og organisationer fra hele Danmark.
Siden konferencen har vi oplevet stor nysgerrighed på, hvordan vi skabte en så positiv og interaktiv oplevelse online – og så endda med en varighed på hele fire timer (!).
Vi vil gerne dele ud af vores erfaringer, og derfor får I her vores bud på de vigtigste fem take aways fra afviklingen af konferencen.
Fem vigtigste take aways til planlægning og afvikling af en onlinekonference
1. Sørg for at have hyppig udskiftning i indholdet. Max 10 min pr. taler. Derefter: Ny taler, aktivitet, quiz, breakout session*, spørgsmål i chatten eller lign.
2. Breakout session med 3-4 personer af 10-15 min. giver ekstra reflektion og engagement.
3. Brug chatten aktivt! Stil spørgsmål, bed om feedback – brug muligheden for, at alle har en stemme, og ikke kun en hånd, som i fysiske konferencer. Dét virker overraskende godt!
4. Brug interaktive værktøjer: Menti, Kahoot, Pools eller lign. Del din skærm – både som konferencier og taler – og få deltagerne til at interagere med dit indhold.
5. Sørg for at have både en dialogisk og en teknisk facilitator (min. 2 pers). Én, der sørger for teknikken, og en anden, der sørger for at skabe et godt rum og holde samtaler kørende under en paneldebat eller lign.
*Breakout Session er en funktion i online-konferenceværktøjet Zoom, hvor deltagerne kortvarigt bliver delt op i mindre samtalegrupper af eksempelvis 3-4 pers.
Vi ser frem til at afvikle mange flere onlineaktiviteter i Sustainable Change Makers – både under og efter coronakrisen. Den digitale omstilling spiller en vigtig rolle i den bæredygtige omstilling, og jo før vi alle sammen udnytter potentialet i det digitale, jo bedre er vi på vej mod en bæredygtig fremtid i 2030.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
