Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

The 0-Mission tilbyder SMV’erne grøn strøm på abonnement

PODCAST. For SMV’er kan det være svært at købe grøn strøm med langsigtede elkøbsaftaler. Det vil 0-Mission råde båd på. Stifter Anna Riis Hedegaard forklarer hvordan i podcasten Bæredygtig Business.

Anna Riis Hedegaard vil gøre det lettere for SMV'ere at købe grøn strøm. PR-foto.

The 0-Mission vil gøre det let for alle virksomheder i Danmark, også de små og mellemstore, at bidrage til den grønne omstilling ved at opføre mere grøn strøm i Danmark.

Det er ikke en helt let opgave at forklare, hvad The 0-Mission laver og hvordan de gør det, men CEO og Co-founder Anna Riis Hedegaard gør sit bedste for at forklare, og vært Steffen Max Høgh opsummerer og perspektiver.

Derfor taler de to ikke udelukkende om grøn strøm, sort strøm, LCA-analyser og Power Purchase Agreements i denne episode.

De kommer vidt omkring og taler både storpolitik, Kina, de nye regler og regulativer fra EU, hvilken indvirkning reglerne vil få på alle lande, også dem uden for EU, Chr. Hansens møgsag omkring Pride og initiativet #rydfladenforklimaet, der florerer især på LinkedIn og Twitter.

Ingen tidsbinding

Anna Riis Hedegaard har altid forsøgt at placere sig dér, hvor hun vurderede, at hun kunne få størst indflydelse på klimaet. Blandt andet arbejdede hun på Christiansborg, dengang hun troede, at politikerne skulle drive udviklingen i den grønne omstilling, og som klima-attaché på den danske ambassade i Beijing, for at bidrage til, at verdens største CO2-udleder kom med.

Men nu er hun stifter af The 0-mission, som arbejder for at gøre det nemt for virksomheder i alle størrelser at handle på klimaforandringerne ved at tilføre mere grøn energi til nettet.

El er usynligt og det kan derfor være svært at forstå hvordan markedet fungerer. Men kort fortalt var det indtil for nyligt sådan, at virksomheder, der ville bidrage til at opføre nye vind- eller solparker skulle underskrive komplekse Power Purchase Agreements (PPA’ere) med en udvikler af vind eller solparker.

I de aftaler garanterede virksomheden parkejeren en fast pris over en årrække, f.eks. 10 år. Udfordringen for virksomhederne var blandt andet at de bandt sig til noget, de måske ikke fik brug for, hvis de for eksempel mindskede deres elforbrug.

Men det var før the 0-Mission. The 0-mission puljer nemlig efterspørgslen fra en masse små og mellemstore virksomheder og giver dem en fleksibel abonnementsordning. På den måde får virksomhederne adgang til at tage reel klimahandling og bidrage til den grønne omstilling af elsystemet uden at binde sig længere end højest nødvendigt.

Lyt til episoden her.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.