Tidligere CBS-professor, Peter Møllgaard, skal være ny formand for Klimarådet. Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, der rådgiver folketinget i klimapolitiske spørgsmål. Det er en udnævnelse de færreste havde set komme, da Peter Møllgaard ikke har beskæftiget sig med klimaet før, men derimod primært monopoler, konkurrenceøkonomi og ledelse. Men ifølge den nye formand selv, er han beredt. Dog vil han ikke løfte sløret for hvordan han vil tilgå arbejdet på sin nye formandspost. Det skriver Politiken.
– Det er en stor tillid, der er blevet betroet mig med formandsposten for Klimarådet, og det tager jeg meget seriøst. Jeg ved, at der venter en stor opgave, men også en opgave, som jeg har rigtig meget lyst til at gå i gang med. Jeg ser frem til at arbejde videre med klimadagsordenen, både i dybden og i bredden, og til at gå i dialog med Klimarådets mange samarbejdspartnere, siger Peter Møllgaard, der pr. 1. december er ny formand for Klimarådet.
Han er forhenværende økonomiprofessor, institutetleder og dekan for forskning ved CBS i København og nuværende professor og dekan ved Maastricht University School of Business and Economics (SBE) i Holland.
Peter Møllgaard har ikke tidligere beskæftiget sig med klimaområdet, men har været medlem af Energikommissionen, der kom med anbefalinger til fremtidens energipolitik forud for regeringens energiudspil.
Derudover har han været medlem af bestyrelsen for Energinet i en lang årrække. Energinet står for det overordnede elnet i Danmark og her blev han genudpeget flere gange af skiftende regeringer, men ikke da hans mandat udløb tidligere på året.
– Jeg brænder enormt for sagen. Det gør jeg virkelig. Da jeg begyndte i bestyrelsen (for Energinet, red.), blev under 10 procent af vores elektricitet produceret med vindenergi, og ingeniørerne var betænkelige ved, om systemet kunne håndtere mere. I dag har vi et system, hvor der nogle gange er 100 procent vind og i gennemsnit omkring 45 procent. Det er virkelig imponerende. Jeg er rigtig glad for at have været med til at beslutte nogle af de meget store investeringer, der skal til for at håndtere så store mængder svingende energi, fortæller Peter Møllgaard.
Selvom Peter Møllgaard ser meget frem til at komme igang med at rådgive regeringen og resten af folketinget om, hvordan Danmark kan nå sine klimamål og årligt gøre status over hvordan det går, vil han ikke udtale sig om sine forestående strategi for rådgivningen, før han har haft sit første møde med rådets øvrige medlemmer i januar.
– Jeg vil simpelthen føle det forkert at komme med en strategisk udmelding uden at have talt med rådet. Men jeg kender klimaloven og vil stå vagt om at sikre uafhængigheden i rådgivningen, siger han.
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har på vegne af regeringen udvalgt Peter Møllgaard som Klimarådets nye formand. Han ser frem til samarbejdet og sætter pris på, at Peter Møllgaard har påtaget sig formandskabet:
– Jeg er rigtig glad for, at Peter Møllgaard har sagt ja til at lede Klimarådet. Peter Møllgaard vil videreføre et fagligt stærkt Klimaråd, og det glæder jeg mig til at se resultaterne af, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).
I sidste uge skrev flere medier at den tidligere formand Peter Birch Sørensen var blevet fyret efter ministeren havde været ude med et angreb på Klimarådets seneste, kritiske rapport.
SE OGSÅ SUSTAINREPORT.DK FOR ENDNU FLERE ARTIKLER OM SUSTAINABILITY
Forsiden lige nu:

Forskningsmastodont lander milliardoverskud for 2022
Novozymes endte 2022 med et overskud på 3,7 milliarder kroner – cirka 500 millioner mere end året inden. Væksten bekræfter, at vores bioløsninger er mere relevante end nogensinde, udtaler Ester Baiget, Præsident og CEO.

Forskere kritiserer rådne rekrutteringssystemer og skjulte uretfærdigheder
En række forskere har henvendt sig til Science Report med kritik af ansættelsesprocesserne til forskerstillinger. Danske Magistre, Danske Universiteter og Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd lytter og giver perspektiv på problemerne.

Ny værktøjskasse styrker integriteten på din forskningsinstitution
En ny værktøjskasse til universiteter, forskningsinstitutioner og fonde hjælper med at håndtere brud på forskningsintegritet, og bruges som reference til Horizon Europe-ansøgninger.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
