sustain

Tidligere Unicef-generalsekretær skal rådgive virksomheder om verdensmål

En ny rådgivningsvirksomhed med fokus på FN’s verdensmål får Steen M. Andersen i spidsen.

Af - 20. august 2020

En ny rådgivningsvirksomhed skal hjælpe danske virksomheder med at bruge verdensmålene i forretningsudviklingen.

– De virksomheder, som arbejder med verdensmålene nu, bliver dem, som klarer sig bedst fremover, siger Steen M. Andersen, som er medejer og direktør for FCG Global Goals i en pressemeddelelse.

Han har en baggrund som generalsekretær for Unicef fra 1995 til 2019.

– Det er virksomheder, som proaktivt investerer i produktudvikling, forholder sig til blandt andet forbrugerkrav, lovgivning, evnen til at tiltrække og fastholde medarbejdere, tilføjer Steen M. Andersen i meddelelsen.

FCG Global Goals bliver dermed den syvende virksomhed i First Chair Group, som består af flere virksomheder med kompetencer inden for PR, reklame, human ressources, events, forretningsudvikling, digitalisering m.m.

Derudover samarbejder FCG Global Goals også med rådgivende ingeniører og markedsanalysevirksomheder.

First Chair Groups adm. direktør ser frem til, at verdensmålene bliver et nyt rådgivningsområde:

– Steen M. Andersen har efter 24 år i FN-systemet en dyb indsigt i verdensmålene og globale forhold, og han har i Unicef været involveret i talrige samarbejder med erhvervslivet. Det har han også det sidste års tid i hans selvstændige rådgivningsvirksomhed, ligesom han havde tætte relationer til erhvervslivet, da han stod i spidsen for den gruppe, der i 2019 arrangerede VL-Døgnet om verdensmålene, siger han i meddelelsen.

Læs Steen M. Andersens debatindlæg om, hvordan corona-pandemien påvirker verdensmålene på Sustain Report.

Tags:

samfund

Minkforsker: Grundlaget for min forskning er forsvundet

Det var et chok for minkforsker Steen Henrik Møller ved Aarhus Universitet, da regeringen beordrede masseaflivning på samtlige minkfarme i Danmark. Nu forsvinder det økonomiske grundlag for hans forskning og en masse viden om minkens velfærd risikerer at gå tabt, fortæller han.