Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Transparency International: Virksomheder skal kræve åbenhed om partistøtte

VALG. Når selv Lars Løkke er med på at registrere sine erhvervsinteresser, er systemet ikke grundigt nok, lyder det fra Transparency International Danmarks formand.

VALG. På tværs af partifarve er politikerne blinde over for de kritikpunkter, som Europarådets anti-korruptionsenhed, GRECO, er kommet med, påpeger Transparency International. Illustration: iStock/erhui1979

Den ellers flotte danske placering på Transparency Internationals anti-korruptionsindeks bliver skæmmet af den manglende åbenhed omkring partistøtte, mener organisationens danske afdeling og Europarådets organisation for anti-korruption GRECO (Group of States against Corruption).

På dette område er Danmark en sort plet på Europakortet, skriver Transparency International Danmark på sin hjemmeside. Organisationen opfordrer til, at alle bidrag til politiske partier og politikere over 2000 kr. skal være offentlige. Samtidig bør der være begrænsninger for at byde på offentlige opgaver for virksomheder, der har støttet politiske partier, mener Transparency International.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: