Rigtig mange mennesker lever det hæsblæsende arbejdsliv med fuld skrue derudaf, 60-70 timers arbejdsuge, presser sig selv max, skruer ned for søvnen, hvorefter de skal ud at løbe og derefter vække familien med friskbagte boller.
Men det er ikke bæredygtigt, mener Louise Sparf, som vil bringe natur, nærvær og pauser ind i ledelsen og i arbejdslivet igen. Den indre bæredygtighed er nemlig en forudsætning for at vi kan skabe den ydre bæredygtighed.
Louise Sparf er leder, rådgiver, debattør, podcastvært og forfatter til bogen ”Lederskabet i balance.” Hun forsøger at skabe den forandring, der skal til, både på bestyrelsesniveau og på direktionsniveau, når hun arbejder med ledelse og medarbejdere om at få den indre bæredygtighed frem, og i dagens udgave af Bæredygtig Business har hun og Steffen Max Høgh en livlig diskussion om emnet.
-Udfordringen er, at mange ledere ikke ved, hvordan de skal gribe det an, når det handler om at tage livsbalance alvorligt”, fortæller Louise til Steffen Max Høgh, mens de sidder i studiet på Aarhus Havn.
Hun fortsætter:
-Vi skal tage nogle af de ting, som ikke virker, væk fra vores hæsblæsende arbejdsliv: Se på møder, på rapporter, og se på hvilke processer vi kan tage ud. Start med at rydde op. For vi kan ikke være i evig vækst og hele tiden presse os selv.
Hun arbejder for, at der skal flere pauser, mere natur, og mere nærvær ind i vores arbejdsliv. Og det kræver en dygtig leder at forstå, hvorfor disse parametre er enormt vigtige, for at vi skal lykkes med den ydre bæredygtighed og hvorfor denne ændring er nødt til at starte i erhvervslivet.
Bliv klogere på bæredygtig ledelse og det meningsfulde arbejdsliv når Steffen Max Høgh har besøg af Louise Sparf.
Lyt til episoden her.
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.