Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Undgå greenwashing-mareridt med sprogbrug, der matcher krav og ambitioner

GREENWASHING. Hvis du er tvivl om dine produkter har den ønskede impact, så hold dig fra at påberåbe dig den bæredygtige ære, lyder rådet fra Morten Penthin Svendsen, der i 2021 fik sin erhvervs-ph.d. om emnet for et år siden.

Ekspert i impact investering og erhvervs-ph.d. Morten Penthin Svendsen advarer mod greenwashing og giver afklaring på det bæredygtige begrebsapparat. Privatfoto.

Du skal hverken greenhushe eller greenwashe, hvis du som virksomhed for alvor vil gøre en forskel for klimaet – og undgå rap over nallerne og bøder i posten fra ombudsmanden.

-Det er nemt at kalde noget bæredygtighed uden at forstå, hvad der ligger i det. Det er i virkeligheden meget svært at kalde noget bæredygtigt. Hvis ikke umuligt, siger Morten Penthin Svendsen, der er erhvervs-ph.d. i ”ESG og impact investeringer”.

Alligevel er bæredygtighed, impact og ESG’er blevet en mudret masse og buzz words i virksomheder. Hjertet bagved er ofte rigtig, men resultatet kan resultere i greenwashing , advarer Morten Penthin Svendsen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: