Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Vi bruger for meget tid på ting, som ikke giver mening

PODCAST: Med inspiration fra en fire dages arbejdsuge, arbejder Susanne Odgaard fra Futureworks, for at hjælpe organisationer, til at skabe nye arbejdsvaner. Med små justeringer kan vanerne ændres til at skabe mere energi, livskvalitet og en følelse af, at man bruger sin tid rigtigt.

Susanne Odgaard arbejder for organisationen Futureworks, hvor de blandt andet fokuserer på creative downtime og god kommunikationskultur.

Annemarie Meisling besøger Susanne Odgaard fra organisationen Futureworks, hvor de arbejder for at hjælpe andre virksomheder, med at skabe hverdagsmagi. Med inspiration fra en fire dages arbejdsuge, er målsætningen, at hjælpe organisationer, til at skabe arbejdsvaner, der er mere inspirerende og energigivende. Futureworks arbejder for vaneændringer der efterlader den enkelte med mere energi i slutningen af arbejdsdagen, samtidig med at der skabes mere fokus og effektivitet i arbejdet.

LYT TIL PODCAST

Susanne Odgaard drives af, at kunne være med til at skabe værdi i det bæredygtige arbejdsliv.  Hvis der er noget som ikke fungerer for én, må man finde en ny vej og en måde der virker, forklarer hun. 

Hos Futureworks er deres hovedfokus god kommunikationskultur, fokustid, creative downtime samt energi og balance. 

Annemarie Meisling har selv anvendt Futureworks i sin egen organisation, til at rekonstruere og effektivisere sine medarbejderes arbejdsliv. Her har fokustid været et af det redskaber, som har hjulpet Annemarie Meisling og Chr. Hansen på vej. Med fokustid implementeres små intervaller, der skal hjælpe den enkelte, med at fokusere på specielle opgaver for at skabe mest effektivitet. 

Susanne Odgaard skelner mellem den almindelige og den dybdegående fokustid. I den almindelige fokustid, er der fokus på effektivitet, hvor opgaver løses og afsluttes, hvorimod den dybdegående fokus er der hvor man løser mere kritiske opgaver, lære nyt og opfinder noget nyt.

Ifølge Susanne Odgaard bruger vi for meget tid på ting, der ikke giver mening. Vi skal have det meste ud af den tid vi har i vores liv, også når det gælder arbejdslivet. Hun mener, at pauser ikke skal ses på som værende tidsspild, men derimod som en kilde, hvor man kan hente energi, inspiration og motivation til arbejdet. “En pause skal ikke bare komme når man er drænet for energi om eftermiddagen. Man skal faktisk lidt tænke det som et intervalløb, man har gang i, hvor man sørger for at holde pauserne gennem dagen”, forklarer hun.

Med små justeringer, eksperimenter og en langsom proces, kan vanerne ændres, til at skabe en højere livskvalitet, mere energi og en følelse af, at man bruger sin tid rigtigt.

LYT TIL PODCAST

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.