Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

VIA University fremhævede miljøskadeligt produkt

GREENWASHING. Danmarks næststørste professionshøjskole har høje ambitioner om bæredygtighed. Alligevel gav de omtale til Dawn Designs og virksomhedens miljøskadelige produkt.

Gitte Villemoes Larsen fra VIA University, understreger, at de studerende bliver undervist i bæredygtighed. Alligevel omtalte VIA University et miljøskadeligt produkt. Foto: VIA Uniniversity.

Ambitionerne omkring bæredygtighed er store hos midtjyske VIA University, men landets næststørste professionshøjskole har haft lidt sværere ved at få principperne til at leve i praksis.

På VIA’s egen hjemmeside kan man blandt andet finde en rosende omtale af de to iværksættere Adam Overgaard og Thomas Kristensen. I oktober 2021 fortæller uddannelsesinstitutionen i en nyhed om de to unge studerende og deres virksomhed: ‘Dawn Designs giver dig følelsen af nyvasket sengetøj nat efter nat’, hedder det på via.dk.

Sengetøjet er i kraft af en behandling med sølv antibakterielt. Som vi har skrevet på Sustain Report, fraråder både Miljøstyrelsen og flere professorer at benytte den teknologi til hverdagsprodukter, da sølv er et miljøskadeligt tungmetal, og brugen af det kan resultere i resistente bakterier. I Berlingske advarer også Forbrugerrådet Tænk mod produktet. Problemerne med antibakteriel behandling har været beskrevet i årevis - og før VIA University omtalte produktet -  blandt andet på dr.dk i 2016.

Læs også: DR reklamerer – igen – for et miljøskadeligt produkt i Løvens Hule

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: