Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Viden og systematisk dataopsamling skal sikre at havvind ikke skader dyr og planter

Med den voldsomme udbygning af havvind er der behov nye krav og bedre systematik for vidensopsamling om miljøkonsekvenser, mener Tænketanken Hav.

Der skal bedre viden til at kortlægge hvordan havmølleparker påvirker levevilkår for dyre- og planteliv. Foto: iStock/Ian Dyball.

Når det gælder landvind har udfordringen med de såkaldte NIMBY’s - naboer med tilgangen Not In My BackYard - været et vilkår for vindmøllebranchen i årevis. Med branchen selv som en af aktørerne er fugle og fisk og havets planter nu ved at få en tilsvarende stemme, når det gælder havvind.

Tænketanken Hav har netop sendt en rapport på gaden med en række anbefalinger til at styrke både vidensindsamling og stærkere miljøhensyn, når der skal placeres flere tusinde nye havvindmøller i de danske farvande.

Udbygningen med havvind er et vigtigt element til at løse klimakrisen, men det må ikke betyde, at man samtidig forværrer biodiversitetskrisen, skriver tænketanken i sin pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: