Coronakrisen vil være en gamechanger, når det kommer til grøn omstilling, men der mangler en mere ambitiøs politisk debat. Det er meldingen fra en debat hos Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, VL, der torsdag aften afholder VL 2021 Topmøde.
Virksomhederne er nemlig godt klar over, at hvis de vil have deres gang på jord på den anden side af coronakrisen, så er den grønne omstilling ikke til at komme uden om.
– Der er slet ingen tvivl om, at coronakrisen har været en gamechanger, også for den grønne omstilling. Markedet kræver en grøn samvittighed og grønne løsninger hele vejen igennem værdikæden, lyder det fra en af paneldeltagerne, Nana Bule, der er CEO for Microsoft Denmark.
– Det er min klare opfattelse, at virksomhederne er klar, og at de investerer på tværs af sektorer. Men man kunne godt ønske sig endnu flere politiske handleplaner og endnu flere incitamenter omkring den grønne vækst, tilføjer Nana Bule, der også er formand for DI’s klimapolitiske udvalg.
Grøn omstilling er kommet for at blive
Debatten under overskriften ‘Grøn teknologi – når grøn omstilling og digitalisering smelter sammen’ bliver modereret af Clement Kjersgaard, der spørger deltagerne om deres bud på, om den grønne omstilling er en trend, der klinger af, eller om den er kommet for at blive.
– Vi ser BlackRock gå ud og sige, at hvis du ikke har en grøn ansvarlighed, så investerer vi ikke i dig. Jeg er sikker på, det bliver en integreret del af alle virksomheder, hvis de vil have en fremtid, siger Simple Feasts co-founder og CEO Jakob Jønck med reference til den amerikanske investeringsgigants 2020-udmelding om at gøre bæredygtighed til sin nye standard for investeringer.
– Jeg savner en debat om, hvor enorm en mulighed det er for virksomheden at gå den her vej i stedet for at tale om, hvor dyr den grønne omstilling er. Skandinavien har stor mulighed for at være i førertrøjen, men den synes jeg ikke bliver grebet. Det politiske system bruger det i dén grad som sovepude, når de siger, at vi ”lige skal følge med” i stedet for at se på, hvilken enorm mulighed det er, tilføjer Jakob Jønck.
Læs også: Nipper i klimaopråb: Vi bliver kørt over
Nonprofitorganisationen VL, der har eksisteret siden 1965, har selv sat FN’s 17 Verdensmål som mål for sine medlemmer. Temaet ved torsdagens topmøde er digital reshaping, hvilket også er temaet til VL Døgn, der afholdes i oktober.
Forsiden lige nu:

Nedlægning af engelsksprogede uddannelser rammer STEM-optagelser
Optaget på engelsksprogede STEM-uddannelser er faldet med 46 %. Flere interessenter mener, at regeringens beslutning om at nedlægge et stort antal engelsksprogede uddannelser skal genovervejes.

Ny teknologi finder de skjulte lag i antikke tekster
Digitalisering og ny teknologi skaber nye muligheder for antikforskningen, og nu har SDU modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra EU til at forske i antikke teksters skjulte lag.

Verdens ældste forskningsstation genåbner: Forskere strømmer til for enestående klimaforskning
Arktisk Station er et forskningsknudepunkt, der tilbyder en unik datatidsrejse gennem 100 års klimaforandringer. Nu er stationen genåbnet med ny kapacitet til at huse forskere fra hele verden, der dykker ned i løsninger på klimadommedagsprofetier, fortæller stationens ledere.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
