Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Ny taskforce: – Dobbelttakst vil give robust humaniora

Midt i de måske største nedskæringer i dansk universitetshistorie, er en ny taskforce sat i verden. Den skal sikre et levedygtigt humaniora i fremtiden.

Rektor på SDU, Jens Ringmose, er leder af en ny taskforce der skal sikre et sundt humaniora i fremtidens Danmark. Foto: SDU

- Der er gode argumenter for at bruge taxameterordningen, men der er også udfordringer, især når det handler om at opretholde et bredt vidensberedskab på tværs af universiteterne. Det visner nogle steder, fx inden for sprog- og områdestudier, siger Jens Ringsmose.

Udover at være rektor på SDU, er han også formand for Danske Universiteters nye taskforce for fremtidens humaniora.

En af de ting den nye taskforce har på idébrættet, er en ny bevillingsstruktur for humaniora:

- Et helt konkret forslag kunne handle om, at man holdt hånden under de studier, som ikke er så levedygtige, fordi der er meget få studerende. I stedet for at give den normale takst, kunne man fx give studierne dobbelttakst under taxameterordningen, fordi der er nogle forskningsområder og uddannelser som fx Østeuropastudier, der er så vigtige, at vi skal have dem, siger Jens Ringsmose.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: