Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Debat

Hvad skal vi med kunstig intelligens?

FREMTIDENS AI. Ny debatserie vender debatten om kunstig intelligens på vrangen. Debattører frasorterer spekulationer til fordel for en åben faglig debat.

Ny debatserie på Science Report åbner for den faglige debat om kunstig intelligens muligheder og faldgruber. Foto: iStock/Shutthiphong Chandaeng.

Kunstig Intelligens eller artificial intelligence (AI) er med chatbotten ChatGPT blevet et hverdagsvilkår på alt fra universiteter og forskningsanlæg til laboratorier, kontorlandskaber og industriens mange maskinrum.

Men debatten er samtidig løbet løbsk og har tabt både faglighed og perspektiver på vejen.

Det er blevet en rodet affære styret af dommedagsprofetier, magtkonspirationer om tech-giganters udnyttelse og fortærskede forestillinger om teknologien som mirakel eller mareridt. Som resultat er Apple er en af de få tech-giganter, der helt undlader at bruge AI-ordet. Måske netop for at frasige sig den gængse frygtfortælling.

I denne nye debatserie samler Science Report derfor debatten op for at komme ind til substansen i problemerne, vi skal løse, og potentialet vi kan indfri.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: