Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Life Science

LIF hædrer årets life science pionerer

Brancheorganisationen LIF samlede lægemiddelbranchen og hædrede årets bedste kliniske forsøg med i alt 8 priser.

Sundhedsminister Sophie Løhde holder tale ved LIF's awardshow 2023. Foto: Morten Frølich/Science Report

- Et kæmpestort tillykke til jer alle – I gør en forskel for patienterne hver eneste dag, sagde sundhedsminister Sophie Løhde i åbningstalen til kåringerne af årets bedste kliniske forsøg, arrangeret af LIF, landets brancheorganisation for de forskende danske og udenlandske lægemiddelvirksomheder.

I alt 85 forskellige afdelinger, forskere, forsøg og projekter fra alle dele af landet var indstillet til otte priser. 

Sundhedsministeren var tydeligt imponeret over arrangementet og udtrykte glæde over, at så mange parter var gået sammen om at hylde forskerne.

- Det er vigtigt, at vi bevarer fokus på den kliniske forskning. Det er en forudsætning for en fortsat udvikling af vores sundhedsvæsen, der sikrer, at patienterne løbende får bedre behandlingsmuligheder. Klinisk forskning giver håb både nu og her og mulige forbedringer på sigt, sagde hun.

Inden da havde tidligere Deadline-vært Anja Bo åbnet showet med noget højstemt at proklamere, at ”et samfund skal vurderes på den viden der akkumuleres, og hvordan den viden bruges til at skabe bedre vilkår for alle”.

Så var tonen lagt an.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: