Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Life Science

Ligestillingen halter i dansk life science

I life science-industrien er flertallet af lønmodtagerne kvinder, men fordelingen går ikke igen i bestyrelser eller blandt direktører. Begge steder er hver femte en kvinde, viser en ny analyse af Pharmadanmark.

En ny undersøgelse viser, at kun hvert femte bestyrelsesmedlem eller direktør i dansk life science er kvinde. Foto: iStock/fizkes

- Det er en udfordring, at kvinder ikke er bedre repræsenteret til trods for en næsten lige kønsfordeling. Det er et interessant, men problematisk fund fra analysen, som skal ændres. Jeg håber, at vi med barometeret kan være med til at give et indblik i, hvordan life science står med hensyn til arbejdskraft, kvalifikationer og ligestilling; herunder kønsfordeling i bestyrelses- og direktørposter, siger formand for Pharmadanmark Tanja Villumsen.

Hun henviser til et nyt barometer, som fagforeningen har lavet i samarbejde med analysefirmaet Amsterdam Data Collective.

Barometeret viser blandt andet, at 53 procent af lønmodtagerne i dansk life science er kvinder, mens kun hvert femte bestyrelsesmedlem eller direktør er kvinde.

Life science-barometeret tager temperaturen på emner som ligestilling, fremtidens kompetencebehov, lønmodtagerbeskæftigelse og uddannelsesniveau inden for life science-branchen.

Det er planen, at det skal udkomme hvert år: 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: