Med Leo Fondets nye uddelingsstrategi skal der være langt større systematik, når fondet uddeler penge til forskning. Det fortæller adm. direktør Jesper Maillind og chef for fondets forskningsbevillinger Ida Brams.
Et års tid efter en omstrukturering i fondets organisation, er de klar til at præsentere den fremtidige strategi.
– Den vigtigste læring vi har med os er, at vi skal passe på med ikke at smøre støtten for tyndt ud, og at vi med store og langsigtede bevillinger får den største gennemslagskraft. Og det er vi i gang med at implementere i strategien, fortæller Ida Brams til MedWatch.
Det er på bagkant af at have talt med flere forskellige danske og udenlandske fonde om deres strategi for donationer til forskning, at fondet er kommet frem til, at bevillingerne generelt skal være meget større.
I 2018 forventer Leo Fondet at uddele ca. 80 mio. kroner i forskningsbevillinger, hvoraf ca. halvdelen skal uddeles i Danmark. Planen er, at uddelingerne på et tidspunkt skal op på 200-300 mio. kroner årligt.
Fremover vil fondet uddele bevillinger under tre forskellige rammer: 90 procent skal fordeles nogenlunde ligeligt mellem ansøgningskrævende forskningsbevillinger, og hvad Leo Fondet selv kalder for strategiske bevillinger.
Det vil være bevillinger som den, fondet i 2015 gav til Københavns Universitet på 40 mio. kroner til at etablere et nyt forskningscenter.
De resterende 10 procent skal gå til oplysende eller opmærksomhedsskabende projekter, der fremmer det dermatologiske område.
Fondets fokus på dermatologi skyldes, at virksomheden Leo Pharma, som Leo Fondet har fuldt ejerskab over, udvikler lægemidler til behandling af dermatologiske lidelser
Leo Fondet er stadig en relativ ny fond, der begyndte at uddele midler i 2011. Derfor har den nye ledelse også en mission om at øge kendskabet til fondet.
– Vi vil gerne være nogle af de første, som forskere inden for dermatologi tænker på, hvis de skal søge finansiering til nye projekter. Det er vi ikke på nuværende tidspunkt, så det er også et vigtigt arbejdsområde for os, siger Ida Brams til MedWatch.
Leo Fondet er stiftet i 1984 og har til formål at sikre videreførelsen af Leo Pharma som en uafhængig, forskningsbaseret medicinalvirksomhed.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.