Med Leo Fondets nye uddelingsstrategi skal der være langt større systematik, når fondet uddeler penge til forskning. Det fortæller adm. direktør Jesper Maillind og chef for fondets forskningsbevillinger Ida Brams.
Et års tid efter en omstrukturering i fondets organisation, er de klar til at præsentere den fremtidige strategi.
– Den vigtigste læring vi har med os er, at vi skal passe på med ikke at smøre støtten for tyndt ud, og at vi med store og langsigtede bevillinger får den største gennemslagskraft. Og det er vi i gang med at implementere i strategien, fortæller Ida Brams til MedWatch.
Det er på bagkant af at have talt med flere forskellige danske og udenlandske fonde om deres strategi for donationer til forskning, at fondet er kommet frem til, at bevillingerne generelt skal være meget større.
I 2018 forventer Leo Fondet at uddele ca. 80 mio. kroner i forskningsbevillinger, hvoraf ca. halvdelen skal uddeles i Danmark. Planen er, at uddelingerne på et tidspunkt skal op på 200-300 mio. kroner årligt.
Fremover vil fondet uddele bevillinger under tre forskellige rammer: 90 procent skal fordeles nogenlunde ligeligt mellem ansøgningskrævende forskningsbevillinger, og hvad Leo Fondet selv kalder for strategiske bevillinger.
Det vil være bevillinger som den, fondet i 2015 gav til Københavns Universitet på 40 mio. kroner til at etablere et nyt forskningscenter.
De resterende 10 procent skal gå til oplysende eller opmærksomhedsskabende projekter, der fremmer det dermatologiske område.
Fondets fokus på dermatologi skyldes, at virksomheden Leo Pharma, som Leo Fondet har fuldt ejerskab over, udvikler lægemidler til behandling af dermatologiske lidelser
Leo Fondet er stadig en relativ ny fond, der begyndte at uddele midler i 2011. Derfor har den nye ledelse også en mission om at øge kendskabet til fondet.
– Vi vil gerne være nogle af de første, som forskere inden for dermatologi tænker på, hvis de skal søge finansiering til nye projekter. Det er vi ikke på nuværende tidspunkt, så det er også et vigtigt arbejdsområde for os, siger Ida Brams til MedWatch.
Leo Fondet er stiftet i 1984 og har til formål at sikre videreførelsen af Leo Pharma som en uafhængig, forskningsbaseret medicinalvirksomhed.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.