Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Leo Fondet skruer op for forsknings-bevillinger med ny strategi

Bevillinger til forskning bliver fremover en af de vigtigste opgaver i Leo Fondet

Leo Pharma, Ballerup

Med Leo Fondets nye uddelingsstrategi skal der være langt større systematik, når fondet uddeler penge til forskning. Det fortæller adm. direktør Jesper Maillind og chef for fondets forskningsbevillinger Ida Brams.

Et års tid efter en omstrukturering i fondets organisation, er de klar til at præsentere den fremtidige strategi.

– Den vigtigste læring vi har med os er, at vi skal passe på med ikke at smøre støtten for tyndt ud, og at vi med store og langsigtede bevillinger får den største gennemslagskraft. Og det er vi i gang med at implementere i strategien, fortæller Ida Brams til MedWatch.

Det er på bagkant af at have talt med flere forskellige danske og udenlandske fonde om deres strategi for donationer til forskning, at fondet er kommet frem til, at bevillingerne generelt skal være meget større.

I 2018 forventer Leo Fondet at uddele ca. 80 mio. kroner i forskningsbevillinger, hvoraf ca. halvdelen skal uddeles i Danmark. Planen er, at uddelingerne på et tidspunkt skal op på 200-300 mio. kroner årligt.

Fremover vil fondet uddele bevillinger under tre forskellige rammer: 90 procent skal fordeles nogenlunde ligeligt mellem ansøgningskrævende forskningsbevillinger, og hvad Leo Fondet selv kalder for strategiske bevillinger.

Det vil være bevillinger som den, fondet i 2015 gav til Københavns Universitet på 40 mio. kroner til at etablere et nyt forskningscenter.

De resterende 10 procent skal gå til oplysende eller opmærksomhedsskabende projekter, der fremmer det dermatologiske område.

Fondets fokus på dermatologi skyldes, at virksomheden Leo Pharma, som Leo Fondet har fuldt ejerskab over, udvikler lægemidler til behandling af dermatologiske lidelser

Leo Fondet er stadig en relativ ny fond, der begyndte at uddele midler i 2011. Derfor har den nye ledelse også en mission om at øge kendskabet til fondet.

– Vi vil gerne være nogle af de første, som forskere inden for dermatologi tænker på, hvis de skal søge finansiering til nye projekter. Det er vi ikke på nuværende tidspunkt, så det er også et vigtigt arbejdsområde for os, siger Ida Brams til MedWatch.

Leo Fondet er stiftet i 1984 og har til formål at sikre videreførelsen af Leo Pharma som en uafhængig, forskningsbaseret medicinalvirksomhed.

Forsiden lige nu:

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven

En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.