Med Leo Fondets nye uddelingsstrategi skal der være langt større systematik, når fondet uddeler penge til forskning. Det fortæller adm. direktør Jesper Maillind og chef for fondets forskningsbevillinger Ida Brams.
Et års tid efter en omstrukturering i fondets organisation, er de klar til at præsentere den fremtidige strategi.
– Den vigtigste læring vi har med os er, at vi skal passe på med ikke at smøre støtten for tyndt ud, og at vi med store og langsigtede bevillinger får den største gennemslagskraft. Og det er vi i gang med at implementere i strategien, fortæller Ida Brams til MedWatch.
Det er på bagkant af at have talt med flere forskellige danske og udenlandske fonde om deres strategi for donationer til forskning, at fondet er kommet frem til, at bevillingerne generelt skal være meget større.
I 2018 forventer Leo Fondet at uddele ca. 80 mio. kroner i forskningsbevillinger, hvoraf ca. halvdelen skal uddeles i Danmark. Planen er, at uddelingerne på et tidspunkt skal op på 200-300 mio. kroner årligt.
Fremover vil fondet uddele bevillinger under tre forskellige rammer: 90 procent skal fordeles nogenlunde ligeligt mellem ansøgningskrævende forskningsbevillinger, og hvad Leo Fondet selv kalder for strategiske bevillinger.
Det vil være bevillinger som den, fondet i 2015 gav til Københavns Universitet på 40 mio. kroner til at etablere et nyt forskningscenter.
De resterende 10 procent skal gå til oplysende eller opmærksomhedsskabende projekter, der fremmer det dermatologiske område.
Fondets fokus på dermatologi skyldes, at virksomheden Leo Pharma, som Leo Fondet har fuldt ejerskab over, udvikler lægemidler til behandling af dermatologiske lidelser
Leo Fondet er stadig en relativ ny fond, der begyndte at uddele midler i 2011. Derfor har den nye ledelse også en mission om at øge kendskabet til fondet.
– Vi vil gerne være nogle af de første, som forskere inden for dermatologi tænker på, hvis de skal søge finansiering til nye projekter. Det er vi ikke på nuværende tidspunkt, så det er også et vigtigt arbejdsområde for os, siger Ida Brams til MedWatch.
Leo Fondet er stiftet i 1984 og har til formål at sikre videreførelsen af Leo Pharma som en uafhængig, forskningsbaseret medicinalvirksomhed.
Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.