Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

SDU udnævner ny professor

Christian Gluud, overlæge og dr. med., tiltræder fra 1. marts.

Christian Gluud tiltræder som ny professor på Syddansk Universitet. Foto: SDU.

Syddansk Universitet har udnævnt Christian Gluud, overlæge og dr. med., til ny professor i evidens-baseret klinisk interventionsforskning. Han tiltræder 1. marts.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

– Jeg glæder mig til samarbejdet i Institut for Regional Sundhedsforskning, der kan blive den motor der virkelig får aktiveret klinisk forskning bredt i det danske sundhedsvæsen, siger Christian Gluud.

Christian Gluud blev ansat som overlæge i Copenhagen Trial Unit i 1995, efter han blandt andet havde arbejdet med det Nationale Strategiudvalg for Sundhedsvidenskab (NASTRA). Christian Gluud vil fortsætte i Copenhagen Trial Unit sideløbende med sit professorat.

– Såvel etableringen af Copenhagen Trial Unit samt skabelsen af NASTRA-rapporten, hvori klinisk interventionsforskning blev et prioriteret område, var ledet af den daværende direktør og meget visionære læge i Københavns Sundhedsvæsen, Erik Juhl. Han bør takkes for, at Danmark i dag er et førende land i verden, hvad angår gennemførelsen af randomiserede kliniske forsøg, der er så afgørende for diagnostik, prognostik, behandling og pleje, siger Christian Gluud.

Specialist i intern medicin

Christian Gluud blev uddannet læge fra Københavns Universitet i 1976. Han er siden blevet specialist i intern medicin, medicinsk gastroenterologi, og hepatologi samt dr. med. i 1988. Hos Copenhagen Trial Unit har han været med til at udvikle Trial Sequential Analysis-software samt retningsliner for dets anvendelse.

SDU oplyser videre, at Christian Gluud har arbejdet med nationale og supranationale organisationer inden for klinisk interventionsforskning, herunder European Clinical Research Infrastructure Network (ECRIN) og Nordic Trial Alliance (NTA).

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.