Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

SDU udnævner ny professor

Christian Gluud, overlæge og dr. med., tiltræder fra 1. marts.

Christian Gluud tiltræder som ny professor på Syddansk Universitet. Foto: SDU.

Syddansk Universitet har udnævnt Christian Gluud, overlæge og dr. med., til ny professor i evidens-baseret klinisk interventionsforskning. Han tiltræder 1. marts.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

– Jeg glæder mig til samarbejdet i Institut for Regional Sundhedsforskning, der kan blive den motor der virkelig får aktiveret klinisk forskning bredt i det danske sundhedsvæsen, siger Christian Gluud.

Christian Gluud blev ansat som overlæge i Copenhagen Trial Unit i 1995, efter han blandt andet havde arbejdet med det Nationale Strategiudvalg for Sundhedsvidenskab (NASTRA). Christian Gluud vil fortsætte i Copenhagen Trial Unit sideløbende med sit professorat.

– Såvel etableringen af Copenhagen Trial Unit samt skabelsen af NASTRA-rapporten, hvori klinisk interventionsforskning blev et prioriteret område, var ledet af den daværende direktør og meget visionære læge i Københavns Sundhedsvæsen, Erik Juhl. Han bør takkes for, at Danmark i dag er et førende land i verden, hvad angår gennemførelsen af randomiserede kliniske forsøg, der er så afgørende for diagnostik, prognostik, behandling og pleje, siger Christian Gluud.

Specialist i intern medicin

Christian Gluud blev uddannet læge fra Københavns Universitet i 1976. Han er siden blevet specialist i intern medicin, medicinsk gastroenterologi, og hepatologi samt dr. med. i 1988. Hos Copenhagen Trial Unit har han været med til at udvikle Trial Sequential Analysis-software samt retningsliner for dets anvendelse.

SDU oplyser videre, at Christian Gluud har arbejdet med nationale og supranationale organisationer inden for klinisk interventionsforskning, herunder European Clinical Research Infrastructure Network (ECRIN) og Nordic Trial Alliance (NTA).

Forsiden lige nu:

Hvem er forskningsverdens magtelite?

FORSKNINGENS MAGTELITE. Magtbalancen rykker sig i forskningsverdenen i takt med, at bevillingssummerne strømmer til som aldrig før. Science Report undersøger og afdækker i en ny magtserie, hvem der udgør forskningens magtelite, og hvilke typer magt der i spil.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.