Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Den amerikanske nobelpristager William G. Kaelin Jr. var draget til Videnskabernes Selskab for at dele sine opdagelser og se frem mod fremtidens kræftforskning. Science Report mødte ham til en snak om alt det, der ligger bag. Foto: Lars Svankjær/Videnskabernes Selskab.

- Del dine største ideer med dem, du spiller poker med, siger nobelpristager William G. Kaelin Jr. grav alvorligt fra sin røde læderlænestol i Videnskabernes Selskab.

Den amerikanske læge og forsker jagter de store sammenhænge i detaljen, i cellers tilpasning med ilt. Mere konkret forsker han i tumorundertrykkende proteiner, som har banet vejen for både en nobelpris i fysiologi og medicin i 2019 - og for at forstå udviklingen af kræft og ny behandlingsmetoder.

Vi sidder her for at tale om alt det, der skal til for at hive en nobelpris hjem i en tid, hvor forskere skal brænde igennem klimakrisen, pandemi, spionagetrusler og russisk invasion, der skaber politiske konflikter verden over.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: