I begyndelsen af måneden måtte institutdirektør på DTU Management, Mette Wier, orientere sine 400 medarbejdere om, at en omfattende fyringsrunde var under opsejling. Mellem 35 og 45 medarbejdere stod til at blive afskediget som led i en sparerunde, der skulle rette op på et millionunderskud på instituttet.
Det tyder imidlertid på, at fyringsrunden bliver mindre end først varslet, da det nu er 25 medarbejdere på DTU Management, der forventes at blive afskediget i den kommende fyringsrunde.
– Vi har arbejdet hårdt på at finde andre løsninger for de berørte medarbejdere, og det er lykkedes at nedbringe antallet betragteligt, fortæller institutdirektør på DTU Management, Mette Wier, som uddyber;
– Vi har tilbudt frivillige aftrædelser, en del er gået på deltid, og vi har kunnet omflytte nogle folk til andre afdelinger. Derfor bliver fyringsrunden gudskelov ikke helt så slem, men det er stadig slemt nok.
”Alle tænkelige løsninger undersøges”
Da størstedelen af vores medarbejdere er VIP’ere (videnskabeligt personale, red.), vil det også afspejle sig i fyringsrunden
Ifølge Mette Wier har det været ”et kæmpe arbejde” for instituttet at finde løsninger til de berørte medarbejdere, og hun påpeger også, at ”det ikke er alt, der er lykkedes”;
– Vi har ikke kunnet få alle enderne til at mødes, men vi prøver stadig at hjælpe de 25 medarbejdere videre til andre steder. Alle tænkelige løsninger undersøges lige nu for de medarbejdere, og det gør vi på individniveau. Nogen kan måske fortsat være tilknyttet instituttet på en anden måde, fortæller institutdirektøren.
Mette Wier ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvilke løsninger, der bliver undersøgt, da der ”er tale om personalesager”, og fordi der ikke er truffet nogen endelige beslutninger endnu, forklarer hun.
– Det bliver først meldt ud i midten af ugen (uge 26, red.), siger hun.
Mette Wier fortæller desuden, at man på DTU Management har været ”meget opmærksomme på”, at fyringerne ikke kun rammer én type medarbejdere på instituttet:
– Den påvirker både teknisk-administrativt- og videnskabeligt personale. Men da størstedelen af vores medarbejdere er VIP’ere (videnskabeligt personale, red.), vil det også afspejle sig i fyringsrunden, siger hun uden at ville sætte nærmere tal på fordelingen.
Fyringsrunden på DTU Management skyldes et underskud i 2018 på 8,8 mio. kroner samt at universitetets basisbevilling er faldet. Samtidig ”har man været urealistisk omkring, hvor mange øget eksterne bevillinger, man har kunne hente på instituttet”, forklarer Mette Wier.
Omtalt forskningsgruppe halveres
Én af de forskningsgrupper på DTU Management, der bliver berørt af fyringsrunden, er den forskningsgruppe, som har udviklet en model, der kan beregne effekterne af de politiske partiers klimapolitiske målsætninger.
Under den seneste valgkamp, hvor klimaudfordringerne har spillet en historisk stor rolle, har både forskningsgruppen og deres model fået meget omtale i medierne.
Forskningsgruppen Energy System Analysis står nu til at blive halveret på grund af fyringsrunden, da ph.d.erne og postdocerne er bundet op på de fastansatte forskere.
Det skriver Altinget.
Gruppens leder, Kenneth Karlsson, der selv står til at blive fyret, mener, at halveringen vil føre til, at politikerne fremover får ”dårligere rådgivning og mindre opdateret viden om klimaeffekterne og deres politik”, som han siger til Altinget.
Mette Wier understreger, at det forskningsområde, Energy System Analysis-gruppen beskæftiger sig med, ”i meget høj grad vil blive prioriteret fremover”, og påpeger at forskningsgruppen beholder sine to professorer.
– Vi satser i den grad stadig på det her område, siger Mette Wier.
Kunne I så ikke have valgt at gå uden om forskningsgruppen i den kommende fyringsrunde?
– Nej, for der er stort set ikke ét område, der ikke bliver berørt af fyringsrunden på den ene eller anden måde, lyder svaret fra institutdirektør Mette Wier.
Gruppeleder Kenneth Karlsson har ikke ønsket at komme med yderligere kommentarer til Science Report.
Forsiden lige nu:

Disse 7 forskningsarrangementer skal du opleve på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer – se de 7 mest interessante her.

Forskningsgruppen Social Complexity Lab vinder Årets Forskningsmiljøpris 2023
Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.

Ny kildeportal skal være Momondo for kvindelige eksperter, talenter og ledere
Kildedatabasen Diverse Eksperter vil give ligestilling et tiltrængt skub i spalterne og i virksomheder. Undervejs knuser initiativet myter.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.