Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Dansk MRI-forskning gavner nyresyge i hele Europa

En ny, avanceret MRI-scanningsundersøgelse af kronisk syge nyrepatienter vil Christoffer Laustsen – professor fra Aarhus Universitetshospital – i samarbejde med europæiske kolleger udvikle som standarden for alle scanningsundersøgelser i Europa.

Med godt 2,4 mio. kr. i ryggen fra Innovationsfonden og det europæiske ERA PerMed-initiativ under EU’s Horizon 2020-program skal Christoffer Laustsen og kollegaer undersøge, hvor præcist MRI-scanninger kan vise de ændringer i nyrerne hos patienter med nedsat nyrefunktion.

Målet er, at den nyudviklede MRI-nyre-scanning bliver til en standardundersøgelse. Gerne sådan at alle klinikker og hospitaler overalt i Europa kan optage den samme type MRI-scanning og få de samme svar, hvilket i skrivende stund ikke er muligt.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Forsiden lige nu:

939 forskere og akademiske medarbejdere opfordrer til boykot af israelske forskere

Universitetsansatte på tværs af norden, herunder 139 i Danmark, har skrevet under på en støtteerklæring, hvori de opfordrer de nordiske universiteter til at kræve våbenhvile og boykotte al samarbejde med israelske akademiske institutioner. Det puster til debatten om forskeres ret til at udtrykke sig i en særligt betændt debat.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.