Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Dansk MRI-forskning gavner nyresyge i hele Europa

En ny, avanceret MRI-scanningsundersøgelse af kronisk syge nyrepatienter vil Christoffer Laustsen – professor fra Aarhus Universitetshospital – i samarbejde med europæiske kolleger udvikle som standarden for alle scanningsundersøgelser i Europa.

Med godt 2,4 mio. kr. i ryggen fra Innovationsfonden og det europæiske ERA PerMed-initiativ under EU’s Horizon 2020-program skal Christoffer Laustsen og kollegaer undersøge, hvor præcist MRI-scanninger kan vise de ændringer i nyrerne hos patienter med nedsat nyrefunktion.

Målet er, at den nyudviklede MRI-nyre-scanning bliver til en standardundersøgelse. Gerne sådan at alle klinikker og hospitaler overalt i Europa kan optage den samme type MRI-scanning og få de samme svar, hvilket i skrivende stund ikke er muligt.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Forsiden lige nu:


Dobbeltblindhed fjerner kønsforskelle

Forsøget med dobbeltblindhed i Villum Experiment fjerner kønsforskelle i ansøgningsprocessen, fortæller professor Jesper Wiborg Schneider.


Seneste artikler:


SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.