Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Det Unge Akademi får otte nye medlemmer

Det Unge Akademi har optaget 8 nye medlemmer, som alle er fremragende, yngre forskere inden for hver deres fagområde, oplyser Akademiet, der ser frem til, at forskerne vil bringe nye ideer og perspektiver med ind i et Akademi i rivende udvikling.

Med de nye optagede har Det Unge Akademi nu medlemmer fra yderligere to universiteter – CBS og Aalborg Universitet – og får udvidet den faglige repræsentation med medlemmer inden for blandt andet medicin og forhistorisk arkæologi.

De nye medlemmer er:

Christoph Houman Ellersgaard
Department of Organization, Copenhagen Business School

Louise Kruse Jensen
Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet

Mathias Wullum Nielsen
Institut for Sociologi, Københavns Universitet

Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen
NNF Center for Protein Research, Københavns Universitet og Klinisk Biokemisk Afdeling, Rigshospitalet

Niels Christian Hansen
Aarhus Institute of Advanced Studies og Center for Music in the Brain, Aarhus Universitet

Rune Busk Damgaard
Institut for Bioteknologi og Biomedicin, Danmarks Tekniske Universitet

Stine Linding Andersen
Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Klinisk Biokemisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital

Trine Kellberg Nielsen
Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet og Moesgaard Museum

Formand for Det Unge Akademi Henrik Dimke udtaler:

”Jeg er glad for at kunne byde otte nye yngre forskere velkommen i det Unge Akademi, som hver især vil bidrage til den forskningspolitiske debat og Det Unge Akademis formidling af forskning. De er alle dygtige forskere inden for hvert deres område, og kan gennem deres forskellige fagligheder bidrage til vores tværvidenskabelige samarbejde.”

De nye medlemmer deltager i deres første medlemsmøde den 7. oktober 2020, og vil herfra være aktive deltagere i de forskellige udvalg i Det Unge Akademi. Et medlemskab af Det Unge Akademi varer 5 år.

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab oprettede i efteråret 2011 et nyt videnskabeligt akademi for unge talentfulde forskere i Danmark, Det Unge Akademi.

Det Unge Akademi er en uafhængig platform for unge forskere inden for alle videnskabsgrene og dermed en nyoprettet institution i dansk videnskab. 

Formålet med Det Unge Akademi er at styrke grundforskning og den tværfaglige udveksling, bygge bro mellem videnskab og samfund – og give nogle af landets dygtigste unge forskere en stemme i offentligheden.

Medlemmerne er alle markante profiler med stærke internationale erfaringer og interessante syn på forskning og samfund.

Forsiden lige nu:


Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.


Seneste artikler:


Podcast: Ramaskrig da Northside blev kødfri

Er der noget, der kan få folk helt op i det røde felt er det, hvis man tager kødet fra dem. Dele af publikum reagerede kraftigt på Northside Festivals beslutning om at blive kødfri i 2022. Men blev de væk? Smuglede de kød ind? Lyt med og bliv klogere.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.