Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Fhv. departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet får nyt job

Herlev og Gentofte Hospital får fra den 1. juni 2020 en ny direktør, der trækker på bred topledererfaring fra ministerier og styrelser.

Agnete Gersing har blandt andet været departementschef i Uddannelses- Forskningsministeriet og direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvor hun har stået i spidsen for helt centrale opgaver i den offentlige sektor og bidraget til flotte resultater på en lang række områder.

Agnete Gersing var departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet i fire år, inden hun med øjeblikke virkning stoppede i november 2019. Den nuværende minister Ane Halsboe-Jørgensen blev hendes sidste minister på posten. Før hende nåede Agnete Gersing at tjene fire Venstre-ministre; Tommy Ahlers, Søren Pind, Esben Lunde Larsen og Ulla Tørnæs.

Agnete Gersing ser frem til de mange spændende og vigtige opgaver indenfor sundhedsvæsnet:

”Det er helt afgørende, at vi har et stærkt sundhedsvæsen. Jeg glæder mig til at være med til at videreudvikle Herlev og Gentofte Hospital og til at møde vores dygtige og engagerede medarbejdere, siger hun og tilføjer”:
”Vi må desværre se i øjnene, at coronavirus i lang tid vil lægge hårdt pres på hospitalerne og resten af samfundet. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle de medarbejdere, som får det hele til at hænge sammen i en svær tid”.
Regionsdirektør i Region Hovedstaden Svend Særkjær glæder sig til at byde Agnete Gersing velkommen som direktør for Herlev og Gentofte Hospital:
”Et enigt ansættelsesudvalg peger på, at Agnete er den helt rigtige til at lede Herlev og Gentofte Hospital, der udvider, udvikler og forandrer sig markant i disse år med blandt andet et nyt hospitalsbyggeri. Agnete har stor erfaring og arbejdskapacitet til at inddrage og inspirere ledere og medarbejdere, der hver dag gør en forskel for patienter i hovedstaden”.
Steen Werner Hansen vil være konstitueret frem til 1. juni og vil derefter fortsat være en del af hospitalets ledelse.
Agnete Gersing er uddannet cand.polit. og har med undtagelse af en afstikker til Dansk Arbejdsgiverforening, arbejdet i en række styrelser og ministerier. Senest i Finansministeriet, hvor hun bl.a. har arbejdet med leder- og organisationsudvikling.
Privat er hun gift, har to voksne børn og bor på Frederiksberg.

Forsiden lige nu:

Er dansk forskning klar til datadreven tværfaglighed?

FREMTIDENS AI. Datadreven forskning drøner frem med enormt potentiale, men drukner nemt i praksis. To forskere har derfor samlet repræsentanter fra forskningsverden og deler nu erfaringer og anbefalinger.


“Vikaren fra himlen” træder til på KU

Det Samfundsvidenskabelige Fakultets afdelingschef Rune Heiberg Hansen starter i ny stilling som konstitueret fakultetsdirektør og bliver dermed en del af dekanatet.


Seneste artikler:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.


Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj

SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.