Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Hvordan skaber vi lighed i sundhed?

Den nyudnævnte professor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet, Thomas Maribo, forsker i rehabiliteringsområdet. Han har et særligt fokus på det den tværfaglige indsats i det nære sundhedsvæsen, og prioriterer forskningssamarbejde mellem universitetet, regioner og kommuner højt. Et samarbejde sektorer imellem, som skal og må finde sted, hvis rehabiliteringen skal lykkes og skabe værdi for den enkelte borger.

Thomas Maribo søger via sin forskning at udvikle det nære sundhedsområde, så kommuner og almen praksis fortsat kan give ydelser af høj og ensartet kvalitet med løsninger tættere på borgeren. Det er nødvendigt, når flere danskere får kroniske sygdomme, og indlæggelser på landets hospitaler bliver kortere.

I et interview i Danske Fysioteraoeuter udtaler han, at: ”Det handler ikke om flere ydelser, men om at gøre det klogere.” Patienterne skal have klare og enkle informationer og hospitalsansattes skal skoles i at vide mere om rehabiliteringstilbuddene, hvis vi skal komme uligheden i sundhedsektoren til livs.

Læs hele pressemeddelelsen her og find Maribos kontaktoplysninger for yderligere information.

Forsiden lige nu:


Millionunderskud tvinger DPU til at skære 22 stillinger

Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) på AU lider under et stort underskud på 15 millioner kroner. Sparekniven svinger nu over personalet. Det koster 22 stillinger og sætter forskningens kvalitet i farezonen.


Seneste artikler:


Verdens vand skal demokratiseres

På verdens vanddag stiller Global Health Film Days og Grundfos Fonden skarpt på verdens vandproblemer – og løsninger.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.