Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Hvordan skaber vi lighed i sundhed?

Den nyudnævnte professor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet, Thomas Maribo, forsker i rehabiliteringsområdet. Han har et særligt fokus på det den tværfaglige indsats i det nære sundhedsvæsen, og prioriterer forskningssamarbejde mellem universitetet, regioner og kommuner højt. Et samarbejde sektorer imellem, som skal og må finde sted, hvis rehabiliteringen skal lykkes og skabe værdi for den enkelte borger.

Thomas Maribo søger via sin forskning at udvikle det nære sundhedsområde, så kommuner og almen praksis fortsat kan give ydelser af høj og ensartet kvalitet med løsninger tættere på borgeren. Det er nødvendigt, når flere danskere får kroniske sygdomme, og indlæggelser på landets hospitaler bliver kortere.

I et interview i Danske Fysioteraoeuter udtaler han, at: ”Det handler ikke om flere ydelser, men om at gøre det klogere.” Patienterne skal have klare og enkle informationer og hospitalsansattes skal skoles i at vide mere om rehabiliteringstilbuddene, hvis vi skal komme uligheden i sundhedsektoren til livs.

Læs hele pressemeddelelsen her og find Maribos kontaktoplysninger for yderligere information.

Forsiden lige nu:


Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.PET har skruet markant op for indsatsen

Den stigende spionagetrussel mod dansk forskning udfordrer både PET og den danske forskningsverden. Derfor har PET skruet op for indsatsen på området, forklarer Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.


Seneste artikler:


SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.