Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Lundbeckfonden lancerer 2030-strategi med ambitiøse mål

Med deres strategi for 2030, Bringing Discoveries to Lives, tager Lundbeckfonden hul på et nyt kapitel: En fordobling af uddelingerne, der skal sikre Danmark en plads blandt verdens førende hjerneforskningsnationer.

Det tydelige fokus på hjernen og hjerneforskning bunder i at hjernesygdomme påfører samfundet betydelige omkostninger. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at hver femte dansker lider af en hjernesygdom. De direkte og indirekte omkostninger forbundet med sygdommene overstiger 100 milliarder kroner om året. Derudover kommer store menneskelige omkostninger for de mange patienter og deres pårørende.

Lundbeckfondens portefølje af langsigtede ejerskaber skal vokse til fem-otte healthcare-virksomheder med en ambition om, at de med Lundbeckfonden som engageret ejer udvikler sig til internationalt førende inden for deres felter.

Lene Skole, CEO i Lundbeckfonden udtaler: ”På den måde er vi med til både at skabe nye fondsejede virksomheder i Danmark og bidrage til, at Danmark kan styrke sin førerposition som life-science nation. Samtidig baner vi vej for nye og bedre behandlinger, som endnu ikke findes på markedet.”

Forsiden lige nu:


Millionunderskud tvinger DPU til at skære 22 stillinger

Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) på AU lider under et stort underskud på 15 millioner kroner. Sparekniven svinger nu over personalet. Det koster 22 stillinger og sætter forskningens kvalitet i farezonen.


Seneste artikler:


Verdens vand skal demokratiseres

På verdens vanddag stiller Global Health Film Days og Grundfos Fonden skarpt på verdens vandproblemer – og løsninger.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.