Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Lundbeckfonden lancerer 2030-strategi med ambitiøse mål

Med deres strategi for 2030, Bringing Discoveries to Lives, tager Lundbeckfonden hul på et nyt kapitel: En fordobling af uddelingerne, der skal sikre Danmark en plads blandt verdens førende hjerneforskningsnationer.

Det tydelige fokus på hjernen og hjerneforskning bunder i at hjernesygdomme påfører samfundet betydelige omkostninger. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at hver femte dansker lider af en hjernesygdom. De direkte og indirekte omkostninger forbundet med sygdommene overstiger 100 milliarder kroner om året. Derudover kommer store menneskelige omkostninger for de mange patienter og deres pårørende.

Lundbeckfondens portefølje af langsigtede ejerskaber skal vokse til fem-otte healthcare-virksomheder med en ambition om, at de med Lundbeckfonden som engageret ejer udvikler sig til internationalt førende inden for deres felter.

Lene Skole, CEO i Lundbeckfonden udtaler: ”På den måde er vi med til både at skabe nye fondsejede virksomheder i Danmark og bidrage til, at Danmark kan styrke sin førerposition som life-science nation. Samtidig baner vi vej for nye og bedre behandlinger, som endnu ikke findes på markedet.”

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.


Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj

SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.