Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny uddannelses- og forskningsstyrelse ser dagens lys

Fra 1. oktober træder en ny organisationsændring i Uddannelses- og Forskningsministeriet i kraft. Til den tid vil de to nuværende styrelser – Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Forskning og Uddannelse – være blevet samlet i én ny styrelse, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Samtidig vil en ny konstruktion i departementet have taget form.

–  I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi hver dag dedikeret for, at regeringens politiske målsætninger bliver til virkelighed. Vi spiller en vigtig rolle, når det gælder om at løse en række store samfundsudfordringer som f.eks. den grønne omstilling og et uddannelses-Danmark, der hænger sammen. Den nye organisering er en naturlig videreudvikling af ministeriet, og jeg tror på, at vi på den måde kan løse vores opgaver endnu bedre, siger Hanne Meldgaard, departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Hans Müller Pedersen, som på nuværende tidspunkt er direktør i Styrelsen for Forskning og Uddannelse, bliver direktør for den nye styrelse og udgør sammen med styrelsernes fire nuværende vicedirektører den nye styrelses direktion.

– De to styrelser arbejder allerede i dag meget tæt sammen om rigtig mange opgaver og på den måde er sammenlægningen en naturlig organisatorisk udvikling. Vi tror på, at vi med den nye organisering kan skabe en endnu bedre sammenhæng i opgaveløsningen, en klarere arbejdsdeling og smidige og effektive processer på tværs. Det er jeg sikker på vil komme os selv og vores omverden til gode, siger Hans Müller Pedersen.

Den nye styrelse opbygges med fire faglige områder, herunder 23 kontorer.

I departementet afløses de hidtidige afdelinger af en ny tværgåede organiseringsform med fem centre.

Den nye organisationsstruktur træder i kraft 1. oktober.

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.