Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny uddannelses- og forskningsstyrelse ser dagens lys

Fra 1. oktober træder en ny organisationsændring i Uddannelses- og Forskningsministeriet i kraft. Til den tid vil de to nuværende styrelser – Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Forskning og Uddannelse – være blevet samlet i én ny styrelse, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Samtidig vil en ny konstruktion i departementet have taget form.

–  I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi hver dag dedikeret for, at regeringens politiske målsætninger bliver til virkelighed. Vi spiller en vigtig rolle, når det gælder om at løse en række store samfundsudfordringer som f.eks. den grønne omstilling og et uddannelses-Danmark, der hænger sammen. Den nye organisering er en naturlig videreudvikling af ministeriet, og jeg tror på, at vi på den måde kan løse vores opgaver endnu bedre, siger Hanne Meldgaard, departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Hans Müller Pedersen, som på nuværende tidspunkt er direktør i Styrelsen for Forskning og Uddannelse, bliver direktør for den nye styrelse og udgør sammen med styrelsernes fire nuværende vicedirektører den nye styrelses direktion.

– De to styrelser arbejder allerede i dag meget tæt sammen om rigtig mange opgaver og på den måde er sammenlægningen en naturlig organisatorisk udvikling. Vi tror på, at vi med den nye organisering kan skabe en endnu bedre sammenhæng i opgaveløsningen, en klarere arbejdsdeling og smidige og effektive processer på tværs. Det er jeg sikker på vil komme os selv og vores omverden til gode, siger Hans Müller Pedersen.

Den nye styrelse opbygges med fire faglige områder, herunder 23 kontorer.

I departementet afløses de hidtidige afdelinger af en ny tværgåede organiseringsform med fem centre.

Den nye organisationsstruktur træder i kraft 1. oktober.

Forsiden lige nu:


Johan Olsen modtager hæderspris 

– Han forener et aktivt forskerliv og et musikerliv i bandet Magtens Korridorer med en bred populær forskningsformidling, siger professor Anja C. Andersen.


Seneste artikler:


– Med Lomborg-æraen mistede vi ti års arbejde

DTU-professor Michael Zwicky Hauschild har oplevet, hvordan fokus på bæredygtighed har ændret sig. – Ved de fleste projekter hos DTU er broen til bæredygtighed klar, siger han.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.