Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Tekniske akademier går sammen i kampen mod covid-19

Torsdag den 23. april deltager ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber i et større videomøde med tekniske akademier fra hele verden, hvor der skal koordineres indsatser mod COVID-19.

Formålet med mødet er at dele viden om udfordringer og initiativer, opbygge netværk af interesserede parter og udforske, hvad det internationale ingeniørfællesskab samt Euro-CASE og CAETS (akademiernes hhv. europæiske og globale hovedorganisationer) kan bidrage med ift. COVID-19-krisen og de mange følgevirkninger.

Bag initiativet står det britiske Royal Academy of Engineering, som understreger, at de tekniske akademier kan komme til at spille en kritisk rolle for at skynde processen op med at finde løsninger på coronakrisen.

“Situationens alvor betyder, at vi bliver nødt til at handle hurtigt på såvel national som international niveau,” erklærer Shane McHugh, Head of International Partnership Royal Academy of Engineering.

Hurtig diagnostisering

Emnet for mødet torsdag er ”Rapid Diagnostic Testing”, og de danske deltagere er Kristian Møller, Head of Department, Centre for Diagnostics, DTU og Uwe Hermann, innovations- og teknologimanager og medlem af gruppe for sundhedsteknologi under Akademiets for de Tekniske Videnskaber.

”På torsdag skal vi tale om hurtig diagnosticering og test, som jo netop er blevet endnu mere aktuelt også i Danmark ift. regeringens og sundhedsmyndighedernes nye strategi”, siger Uwe Hermann.

Netværket vil i løbet af de næste par uger holde opfølgende møder om andre globale tekniske udfordringer grundet Covid-19, herunder brugen af data til sporing, forebyggelse, styring og behandling.

”COVID-19 viser med al tydelighed, at der er brug for internationalt samarbejde om både vaccine, test, forebyggelse og alle andre tekniske initiativer, der kan afhjælpe problemerne med både denne og fremtidige pandemier. Akademierne for de tekniske videnskaber i både Europa og resten af verden er et oplagt sted at koordinere videndeling og netværk på tværs af fag og sektorer, for det bliver der brug for,” siger Uwe Hermann.

Forsiden lige nu:


Millionunderskud tvinger DPU til at skære 22 stillinger

Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) på AU lider under et stort underskud på 15 millioner kroner. Sparekniven svinger nu over personalet. Det koster 22 stillinger og sætter forskningens kvalitet i farezonen.


Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.